Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Ζούρου στην Εθνική Γεωργίας

Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Ζούρου στην Εθνική Γεωργίας

Η Εθνική ομάδα της Γεωργίας ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της.

Ο Αλεξάνταρ Τζίκιτς αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Χάποελ Ιερουσαλήμ επισήμως νωρίτερα σήμερα (4/1) για να τον ανακοινώσει ως διάδοχο του Ηλία Ζούρου στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ανδρών η Ομοσπονδία της Γεωργίας.

O 52χρονος Σέρβος προπονητής διαπραγματευόταν εδώ και αρκετό καιρό με τους υπεύθυνους στην Ομοσπονδία της Γεωργίας, και σήμερα υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έως και την ολοκλήρωση του Ευρωμπάσκετ του 2025.

Η θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή στη Γεωργία παρέμενε κενή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν λύθηκε η συνεργασία με τον Έλληνα Ηλία Ζούρο, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 2016 οδηγώντας σε σημαντικές επιτυχίες την εθνική Γεωργίας. Βοηθοί του Αλεξάνταρ Τζίκιτς θα είναι οι Ανατόλι Μπόγια και Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι. Ο τελευταίος, μετά από μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα εργάζεται ως βοηθός του Σάσα Ομπράντοβιτς στη Μονακό.

Ο Τζίκιτς αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα Ισραήλ για το 2023. Η προπονητική καριέρα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς ξεκίνησε από το 1994. Μετά από 6 χρόνια εργασίας ως βοηθός των Νέναντ Τραϊκοβιτς, Ντάρκο Ρούσο και Ντούσκο Βουγιόσεβιτς στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, το 2005 μετακόμισε στο NBA και έγινε βοηθός του Ντουέιν Κασέ στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Ο Τζίκιτς έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος προπονητής που εργάστηκε στο ΝΒΑ ως βοηθός μετά τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Μετά από τρία χρόνια στη Μινεσότα, το 2008, επέστρεψε στην Ευρώπη και έγινε πρώτος προπονητής της Ολίμπια Λιουμπλιάνας.Κατέκτησε το πρωτάθλημα Σλοβενίας τέσσερις συνεχόμενες φορές – δύο φορές με την Ολυμπία και στη συνέχεια άλλες δύο με την ΚΡΚΑ Νόβο Μέστο. Μετρά τίτλους στην Αδριατική Λίγκα, στο πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου, στο Κύπελλο Σλοβενίας και του Ισραήλ και το 2011 με την ΚΡΚΑ κατέκτησε το FIBA Challenge Cup. Την τελευταία σεζόν 2022-2023, oδήγησε τη Χαποέλ στους τελικούς του FIBA Basketball Champions League.

Εχει διατελέσει προπονητής στις Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Παρτιζάν (Σερβία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Εστουδιάντες (Ισπανία) και Χάποελ (Ισραήλ). Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, εργάστηκε ως Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής της Βόρειας Μακεδονίας (2014-2015) και ήταν ο προπονητής της εθνικής ομάδας νέων ανδρών της Σερβίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ