Σκουρτόπουλος : «Απάντηση σε όσους προεξοφλούσαν αποκλεισμό μας»

Σκουρτόπουλος : «Απάντηση σε όσους προεξοφλούσαν αποκλεισμό μας»

Ο μόνος λόγος για να αισθάνεται προβληματισμένος ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τον αγώνα στο Τελ Αβίβ ήταν οι τραυματισμοί των Γιάννη Αθηναίου και Λίνου Χρυσικόπουλου, που είναι αμφίβολο αν θα παίξουν και στον αγώνα της Δευτέρας με την Εσθονία. Κατά τα άλλα ήταν πολύ χαρούμενος, εξήρε την απόδοση των διεθνών, που άγγιξαν το τέλειο, όπως […]

Ο μόνος λόγος για να αισθάνεται προβληματισμένος ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τον αγώνα στο Τελ Αβίβ ήταν οι τραυματισμοί των Γιάννη Αθηναίου και Λίνου Χρυσικόπουλου, που είναι αμφίβολο αν θα παίξουν και στον αγώνα της Δευτέρας με την Εσθονία.

Κατά τα άλλα ήταν πολύ χαρούμενος, εξήρε την απόδοση των διεθνών, που άγγιξαν το τέλειο, όπως είπε, και ταυτόχρονα τους υπερασπίστηκε απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό «σύνθεση ανάγκης» και κάνοντας λόγο για απάντηση σε όσους προεξοφλούσαν αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας.

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Μας λυπεί λίγο που χάσαμε με έναν τραυματισμό του Αθηναίου και έχει ένα πρόβλημα στον ώμο ο Χρυσικόπουλος. Η συγκέντρωση, η επικοινωνία και η διάθεση είναι το κλειδί. Είναι δύσκολο να παίξουμε σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μια επιθετική φιλοσοφία και σήμερα αγγίξαμε το τέλειο γιατί μπήκαν τα σουτ. Πάμε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο των προκριματικών τη Δευτέρα απέναντι στην Εσθονία.

Το «σύνθεση ανάγκης» για μένα δεν ισχύει. Έχουμε ένα μεγάλο γκρουπ παικτών. Την ίδια αξία κι αντιμετώπιση έχουν και τα παιδιά αυτά με αυτά που λείπουν. Εμείς δουλεύουμε πολύ καλά, σε εξαιρετική ατμόσφαιρα κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Κάποιοι προεξοφλούσαν ότι δεν θα περάσουμε καν στην επόμενη φάση. Αυτή είναι η απάντησή μας. Το ελληνικό μπάσκετ έχει βάθος και υπάρχει και από πίσω μια πολύ καλή φουρνιά με παιδιά που θα εξελιχθούν και αυτή η διαδικασία μέσα από τα παράθυρα θα γίνει. Αν ξεκινήσουμε καλά στη δεύτερη φάση, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε και κάποια άλλα παιδιά το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Σε ερώτηση για την απόδοση του Ντίνου Μήτογλου είπε: «Θεωρώ πως είναι σπουδαίο ταλέντο και τον πιστεύουμε πολύ σαν εθνική ομάδα. Έχουμε ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν καλά. Του λείπει μόνο η εμπειρία για να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Είναι πολύ γρήγορος, πρέπει να δουλέψει σκληρά, με συγκέντρωση και όλο το μέλλον του ανήκει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ