Ζωντανή η Μεγ. Βρετανία (vids)

Ζωντανή η Μεγ. Βρετανία (vids)

Με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο η Μεγ. Βρετανία πέτυχε την πρώτη νίκη της στον Η’ όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 επικρατώντας εντός έδρας της Εσθονίας με 74-65. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με τη νίκη αυτή διατηρεί σοβαρές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν την τελευταία αγωνιστική κερδίσει εντός έδρας […]

Με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο η Μεγ. Βρετανία πέτυχε την πρώτη νίκη της στον Η’ όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 επικρατώντας εντός έδρας της Εσθονίας με 74-65. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με τη νίκη αυτή διατηρεί σοβαρές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αν την τελευταία αγωνιστική κερδίσει εντός έδρας το Ισραήλ με διαφορά μεγαλύτερη των 7 πόντων, τότε προκρίνεται αφήνοντας έξω τους Ισραηλινούς. Πιθανόν, όμως, να είναι αρκετή στους Βρετανούς και μια απλή νίκη με έναν πόντο, αν η Εθνική μας επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και νικήσει στο Ταλίν την Εσθονία, η οποία σε αυτή την περίπτωση θα αποκλειστεί.

Ο Νταν Κλαρκ με 20 πόντους και ο Γκέιμπ Ολασένι με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι της Μεγ. Βρετανίας, με την οποία έπαιξε και το νέο απόκτημα του Χολαργού, Τέντι Οκερέαφορ (6π., 6ασ.). Ο Σιμ Σάντερ Βένε έκανε ό,τι μπορούσε για τους Εσθονούς (24π.).

Για τον ΣΤ’ όμιλο η Τσεχία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρούμπαν, που σταμάτησε στους 30 πόντους, νίκησε με 77-73 τη Φινλανδία και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Αντίθετα οι Φινλανδοί, που πήραν 24 πόντους από τον Νουουτίνεν και άλλους 13 από τον Λόρι Μάρκανεν των Μπουλς, θα περάσουν αν νικήσουν τη Δευτέρα την Ισλανδία εντός έδρας.

Για τον Ζ’ όμιλο η Γερμανία δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει στο Μπραουνσβάιγκ την Αυστρία με 85-63 και θα παίξει την πρώτη θέση στον όμιλο στον αγώνα με τη Σερβία. Ο Ντένις Σρέντερ σκόραρε 24 πόντους και οδήγησε τους Γερμανούς, ενώ από την Αυστρία, που θα προκριθεί μόνο αν νικήσει με +15 μέσα στη Γεωργία, ο Σράινερ σκόραρε 14 πόντους.

Για τον Ε’ όμιλο η Ρωσία κέρδισε εύκολα στην Αμβέρσα το Βέλγιο με 84-66 και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αντίθετα οι Βέλγοι, που παραμένουν χωρίς νίκη, αποκλείστηκαν. Οι Μοζγκόφ και Κβοστόφ ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Ρώσων με 14 πόντους έκαστος, ενώ από το Βέλγιο 15 πόντους σκόραρε ο Μπουκισού.

Για τον ίδιο όμιλο η Γαλλία έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στην Τούζλα σκορπίζοντας τη Βοσνία με 102-52. Πάντως και οι δύο ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση. Οι Γκομπέρ και Πουαριέ σκόραραν από 16 πόντους έκαστος για τους Γάλλους, ενώ ο Βράμπατς ήταν ο μόνος Βόσνιος με διψήφιο αριθμό πόντων (10).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ