Σκουρτόπουλος : «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβριο»

Σκουρτόπουλος : «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβριο»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αγωνιστεί με τη γαλανόλευκη φανέλα τον Σεπτέμβριο.

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, παραχώρησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, λίγες μέρες μετά την επιβλητική νίκη της Εθνικης μας ομάδας επί του Ισραήλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε για τη διαδικασία, για τους παίκτες που θα καλέσει εφόσον η Ελλάδα προκριθεί στο Μουντομπάσκετ και φυσικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Για τον σταρ των Μπακς, ο τεχνικός του Πανιωνίου εξέφρασε την πίστη πως θα βρίσκεται στη διάθεσή του.

«Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι όλοι οι παίκτες που είναι εδώ, ανήκουν στην ομάδα. Δεν είναι αστείο να παίζεις για την Εθνική, ακόμα και αν είναι για λίγα ματς. Επειδή αρκετοί παίζουν από παλιά στην ομάδα, δεν σημαίνει ότι θα παίζουν και συνεχόμενα. Είναι σημαντικό να επεκτείνεις την βάση της Εθνικής ομάδας», είπε αρχικά ο Σκουρτόπουλος.

Στη συνέχεια, τόνισε τα οφέλη των «παραθύρων», λέγοντας πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί: «Τα παράθυρα βοήθησαν τους παίκτες να γίνουν ομάδα, να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα. Μας δίνεται η ευκαιρία να δεθούμε μεταξύ μας και να δοκιμαστούμε. Και όταν έρθει η ώρα της επιλογής θα έχουμε τις ενδείξεις.

Από την εμπειρία μου, πάντα χρησιμοποιούνται 10-11 παίκτες που είναι εγγυημένα στην αποστολή και μερικοί που παλεύουν για τις εναπομείνασες θέσεις. Τώρα, δεν είναι έτσι. Όλοι αξιολογούνται και φτάνουμε σε πιο ακριβή συμπεράσματα. Είμαστε κομμάτι της οικογένειας. Ακόμα και τα παιδιά που δεν ήρθαν, έχουν πολύ καλή επικοινωνία με όλους και πιστεύω πως θα τους έχουμε σύντομα».

Ακόμη ρωτήθηκε και για το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έρθει αυτή τη φορά να βοηθήσει την Εθνική στους αγώνες του Σεπτεμβρίου: «Πιστεύω πως ο Γιάννης θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβρη. Αν δεν γίνει κάτι ξαφνικό ή σοβαρό, θεωρώ πως θα έρθει στην Εθνική. Γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα, έχει το πρόγραμμα της προπόνησης. Έχει δείξει ενδιαφέρον και θα είναι στα πρώτα παιχνίδια της επόμενης φάσης».

Τέλος, εφόσον η Ελλάδα προκριθεί στο Παγκόσμιο της Κίνας, είναι πολύ πιθανό να δούμε παίκτες που παίζουν στα προκριματικά, όπως αποκάλυψε ο έμπειρος τεχνικός: «Θέλουμε να δείξουμε ότι λειτουργούμε σωστά. Και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν θέσεις για τα παιδιά που προσπάθησαν πολύ στα προκριματικά, όταν και αν βρεθούμε στο Παγκόσμιο. Ένας σημαντικός αριθμών παικτών που παίζουν τώρα στα παράθυρα, θα είναι και στο τελικό ρόστερ. Θα υπάρχει ευκαιρία για αποζημίωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ