Σώθηκαν οι Κροάτες (vids)

Σώθηκαν οι Κροάτες (vids)

Η Κροατία επιστράτευσε τα μεγάλα αστέρια της και απέφυγε εν τέλει την ταπείνωση του αποκλεισμού της από την δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Με τον Σάριτς να πετυχαίνει double double (22π., 12ρ.), τον Ζούμπατς να σκοράρει 20π. και τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να… παρίσταται (8π.), νίκησε εύκολα στο Κλουζ τη Ρουμανία με 90-63 […]

Η Κροατία επιστράτευσε τα μεγάλα αστέρια της και απέφυγε εν τέλει την ταπείνωση του αποκλεισμού της από την δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Με τον Σάριτς να πετυχαίνει double double (22π., 12ρ.), τον Ζούμπατς να σκοράρει 20π. και τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να… παρίσταται (8π.), νίκησε εύκολα στο Κλουζ τη Ρουμανία με 90-63 και την πέταξε έξω από την επόμενη φάση κερδίζοντας αυτή την 3η προνομιούχο θέση του Δ’ ομίλου.

Πρώτη σε αυτό τον όμιλο τερμάτισε η Ιταλία, παρά την ήττα της στο Γκρόνινγκεν από την Ολλανδία με 81-66. Οι Ολλανδοί, που συνεχίζουν κι αυτοί, είχαν ως κορυφαίο τον πρώην παίκτη του Ρεθύμνου, Σαρλόν Κλουφ (21π.), ενώ έπαιξε και ο Ρόλαντ Σάφτενααρ του Φάρου (8π.). Από τους Ιταλούς διασώθηκε ο Αβούντου Αμπάς (18π.).

Από τον Α’ όμιλο η Ισπανία προκρίθηκε αήττητη, καθώς έκανε το 6/6 νικώντας εύκολα στη Μάλαγα με 80-60 τη Λευκορωσία, η οποία αποκλείστηκε. Ο Χουάν Ερνανγκόμεθ με 11 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ισπανών.

Στον ίδιο όμιλο η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία έχασε και στη Λουμπλιάνα από το Μαυροβούνιο με 87-74 και πέρασε στην επόμενη φάση επειδή έχασε η Λευκορωσία από τη Ισπανία. Ο Τζούρισιτς με 23 πόντους και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Νίκολα Ιβάνοβιτς με 19 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Μαυροβούνιων, ενώ από τη Σλοβενία, που χωρίς τους Ντόντσιτς, Ντράγκιτς, Ράντολφ είναι άλλη (πολύ χειρότερη) ομάδα, οι Ρούπνικ, Πρέπελιτς, Τσάντσαρ σκόραραν από 15 πόντους έκαστος.

Στον Β’ όμιλο η Τουρκία δεν είχε πρόβλημα να νικήσει στην Άγκυρα με 77-52 την Σουηδία, η οποία αποκλείστηκε. Ο Κορκμάζ με 23 πόντους και ο Τσεντί Οσμάν με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για την Τουρκία, για την οποία αγωνίστηκε χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο και ο Σκότι Ουίλμπεκιν. Από αυτό τον όμιλο πέρασαν και οι Λετονία και Ουκρανία.

Τέλος στον Γ’ όμιλο η Λιθουανία κέρδισε και στη Βουδαπέστη την Ουγγαρία με 73-50 και τερμάτισε αήττητη, παίρνοντας πάντως μαζί της στην επόμενη φάση και τους Ούγγρους. Ο Βαλαντσιούνας σκόραρε 15 πόντους, οι Σαμπόνις, Γκουντάιτις από 12, ενώ με τους Λιθουανούς έπαιξε και ο Λούκας Λεκαβίτσιους, που σκόραρε 7 πόντους.

Στον ίδιο όμιλο η Πολωνία έκανε περίπατο στην Πρίστινα κερδίζοντας με 103-70 το Κόσοβο, που αποκλείστηκε χωρίς να πετύχει ούτε νίκη σε αυτή τη φάση. Ο Γκρουζέσκι με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πολωνών.

Οι πρώτοι όμιλοι της β’ φάσης

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα οριστικοποιήθηκαν οι δύο πρώτοι όμιλοι της επόμενης φάσης των προκριματικών. Και καθώς μεταφέρονται τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης, θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο με την εξής βαθμολογία (στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι από τον καθένα):

1ος όμιλος

  1. Ισπανία 6-0
  2. Τουρκία 4-2
  3. Λετονία 4-2
  4. Μαυροβούνιο 3-3
  5. Ουκρανία 3-3
  6. Σλοβενία 2-4

2ος όμιλος

  1. Λιθουανία 6-0
  2. Ιταλία 4-2
  3. Πολωνία 3-3
  4. Ουγγαρία 3-3
  5. Ολλανδία 3-3
  6. Κροατία 3-3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ