Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 : Για το 6/6 απέναντι στην Εσθονία στο Ταλίν η Εθνική

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 : Για το 6/6 απέναντι στην Εσθονία στο Ταλίν η Εθνική

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου μετρούν 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και θέλουν να τις κάνουν 6 κόντρα στη Εσθονία στο Ταλίν (19:00).

Αήττητη θα επιδιώξει να ολοκληρώσει την πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και να προκριθεί ως πρώτη του 8ου ομίλου, η εθνική ανδρών στη δεύτερη, στο ματς με την Εσθονία, στο Ταλίν, (19:00). Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου μετρούν 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έχοντας συγκεντρώσει 10 βαθμούς.

Εκτός 12άδας απέναντι στην Εσθονία, θα μείνουν ο Γιάννης Αθηναίου και ο Λίνος Χρυσικόπουλος, αφού αποφασίστηκε λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα και στον ώμο αντίστοιχα, να μην ρισκάρουν από τη στιγμή που δεν κρίνονται απόλυτα έτοιμοι. Τη θέση του Γιάννη Αθηναίου στη δωδεκάδα παίρνει ο Χρήστος Σαλούστρος, ο οποίος αποτελεί τη μοναδική αλλαγή σε σύγκριση με τον αγώνα απέναντι στο Ισραήλ – ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε «κοπεί» ξανά λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε για την τελευταία αναμέτρηση της Εθνικής ανδρών στην πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου 2019: «Το κίνητρο παραμένει ίδιο και πολύ υψηλό για εμάς, παρά την πρόκριση που έχουμε ήδη πετύχει. Οι έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος, αφού μεταφέρουμε τα αποτελέσματα στην επόμενη φάση. Δεν έχουμε μεγάλο άγχος, αλλά έχουμε μεγάλη προσήλωση και σε αυτόν τον αγώνα, θέλουμε μια καλή εμφάνιση και φυσικά τη νίκη. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Πολλή δουλειά, πολύ καλή ατμόσφαιρα και έτσι έχει έρθει αυτή η παρουσία μιας τελείως νέας ομάδας που ξεκίνησε την διαδικασία. Η Εσθονία μας εξέπληξε με τις πολλές αλλαγές που είχε στο ματς με την Αγγλία, δεν περιμέναμε τόσο αλλαγμένο ρόστερ. Εχει μεγάλα κορμιά, είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, είχε όμως και μια καθίζηση από το πρώτο εντυπωσιακό της ημίχρονο στο δεύτερο και δεν ξέρω αν ήταν η κούραση ή η απειρία. Εμείς συνολικά ποστάρουμε πολύ στο παιχνίδι μας, έχουμε τον Μπουρούση που είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους σε αυτό το στιλ παιχνιδιού, αλλά έχουμε και περιφερειακούς με μεγάλα ύψη. Θέλουμε να κοντρολάουμρε τα ριμπάουντ και τον ρυθμό και αν το πετύχουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα».

Ο κόουτς της Εθνικής Εσθονίας και παλιός γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Τιτ Σοκ, είπε: «Μετά από το τέλος της σεζόν, κάποιοι παίκτες λόγω τραυματισμών, άλλοι λόγω κούρασης δεν ήρθαν στην Εθνική και έτσι έχουμε έξι νέα πρόσωπα, τρία από αυτά είναι από την ομάδα κάτω των 20. Παίρνουν την ευκαιρία τους να παίξουν σε τόσο υψηλό επίπεδο, θα παλέψουμε όλοι μαζί και σίγουρα πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί. Μόνο έτσι και αν μπουν και τα σουτ, μπορούμε να έχουμε τύχη. Η Ελλάδα είναι πολύ ποιοτική ομάδα όπως την είδαμε και απέναντι στο Ισραήλ και αν τους αφήσουμε να πάνε στον ρυθμό τους, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ