Αρσενόπουλος : «Το Ευρωπαϊκό είναι πρωτάθλημα ψυχολογίας»

Αρσενόπουλος : «Το Ευρωπαϊκό είναι πρωτάθλημα ψυχολογίας»

Η Εθνική ομάδα των εφήβων ρίχνεται το Σάββατο στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που φέτος φιλοξενείται στη Λετονία. Πρώτος αντίπαλος είναι η Ιταλία και ο Νίκος Αρσενόπουλος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, δίνει το στίγμα της προσπάθειας που θα κάνουν αυτός και οι συμπαίκτες του: «Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, αν και σχεδόν πάντα πριν από […]

Η Εθνική ομάδα των εφήβων ρίχνεται το Σάββατο στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που φέτος φιλοξενείται στη Λετονία. Πρώτος αντίπαλος είναι η Ιταλία και ο Νίκος Αρσενόπουλος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, δίνει το στίγμα της προσπάθειας που θα κάνουν αυτός και οι συμπαίκτες του:

«Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, αν και σχεδόν πάντα πριν από μια διοργάνωση θα σκεφτόμαστε πως θα θέλαμε κάποιους αγώνες προετοιμασίας παραπάνω. Πάντα βοηθούν, ώστε να «βρεθούμε» στο μπασκετικό κομμάτι. Ωστόσο βρισκόμαστε σε καλό σημείο, έχουμε αρχίσει να «δενόμαστε» και να γινόμαστε ομάδα εντός και εκτός παρκέ».

Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά πια πως τέτοιες διοργανώσεις, που σε ελάχιστες μέρες ή σε έναν αγώνα κρίνονται τόσα, είναι και θέμα ψυχολογίας: «Το Ευρωπαϊκό είναι πρωτάθλημα ψυχολογίας. Οπότε δίνουμε βάση στο πρώτο παιχνίδι με την Ιταλία, από το οποίο θέλουμε να αφήσουμε το γήπεδο νικητές. Παράλληλα, ο αγώνας της πρεμιέρας δεν είναι παρά ο ένας από τους επτά τους οποίους έχουμε μπροστά μας και στους οποίους, έναν προς έναν θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Αρσενόπουλος γνωρίζει καλά πως και τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού: «Λάθη θα γίνουν και είναι δεδομένο, αλλά αν είμαστε όλοι μαζί προπονητές και παίκτες, πιστεύω πως μπορούμε να πάμε καλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ