Μάλτση : «Ο πήχης έχει ανέβει»

Μάλτση : «Ο πήχης έχει ανέβει»

Η Εβίνα Μάλτση δήλωσε πως οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών αυτό το καλοκαίρι μάς έχουν κάνει υπερήφανους και η Εθνική γυναικών θα προσπαθήσει να πορευθεί στον ίδιο δρόμο.

H Εβίνα Μάλτση έχει μάθει να παλεύει και να διεκδικεί το καλύτερο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, επομένως ο αυξημένος συντελεστής δυσκολίας ενός τουρνουά όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν την πτοεί. Μιλώντας στη media day της Εθνικής γυναικών τόνισε πως η ομάδα με τη γνωστή φιλοσοφία και τα όπλα της θα πάει να κάνει ξανά το καλύτερο που μπορεί.

Εκείνο πάντως που προκάλεσε εντύπωση είναι η ένταξη που επιχείρησε η αρχηγός της Εθνικής αυτής της προσπάθειας στο σύνολο των επιτυχιών που έφεραν αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα οι αθλητές από διάφορα σπορ. «Όλοι οι αθλητές μάς έχουν κάνει υπερήφανους. Ο πήχης έχει ανέβει κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε», είπε.

«Θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτό που καταφέραμε και να μην αφήσουμε κανέναν να νομίσει πως όλο αυτό ήταν ένα πυροτέχνημα. Πάμε για μια τελείως νέα πρόκληση για εμάς. Είναι ένα εισιτήριο που πήραμε πέρυσι, με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Κρατάμε μόνο τα καλά από την περσινή παρουσία μας και το αφήνουμε πίσω.

Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα βασικά συστατικά της Εθνικής είναι η σκληρή δουλειά, το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Το Παγκόσμιο θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό τουρνουά. Όλοι μας υπολογίζουν πια, θα ασχοληθούν περισσότερο μαζί μας στο σκάουτινγκ, άρα το έργο μας θα γίνει πιο δύσκολο. Συν το γεγονός πως στο Παγκόσμιο βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες του κόσμου», δήλωσε αρχικά η Μάλτση. Και πρόσθεσε:

«Πάντα παίζουμε για τον κόσμο, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας είναι σε δύσκολη κατάσταση. Και στα μίτινγκ που κάνουμε, λέμε πως ποτέ δεν ξεχνάμε τη φανέλα που φοράμε, ποιοι μας βλέπουν, ποιους αντιπροσωπεύουμε και τι οφείλουμε να κάνουμε για αυτούς. Το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό, από τα καλύτερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Όλοι οι αθλητές μας με τις διακρίσεις τους μας έχουν κάνει περήφανους. Μακάρι να προσθέσουμε και εμείς κάτι από την πλευρά μας.

Σίγουρα δεν μπορούμε να αγγίξουμε όλα αυτά τα χρυσά μετάλλια και τις πρώτες θέσεις, αλλά μας δίνει ένα ηθικό πλέον περισσότερο. Τα παιδιά μας έχουν κάνει υπερήφανους. Ο πήχης έχει ανέβει και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ