Μαυροβούνιο – Ελλάδα 76-87

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 76-87

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε δύσκολα του Μαυροβουνίου με 87-76 έχοντας ως κορυφαίο τον Γιώργο Πρίντεζη με 18 πόντους.

Αντιδρώντας σε μεγάλο βαθμό στο τρίτο δεκάλεπτο, η Εθνική Ελλάδος νίκησε στη Γαλλία το Μαυροβούνιο με 87-76, σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει των «παραθύρων» της FIBA και τις αναμετρήσεις με την Σερβία (13/9) και την Γεωργία (17/9).

Η «γαλανόλευκη» ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό στο πρώτο ημίχρονο, η αντίπαλός της έφτασε να προηγείται και με 10 πόντους, όμως στο δεύτερο μισό έφτασε σε ένα 15-0 σερί, έχοντας τον Γιώργο Πρίντεζη ως κορυφαίο σε εκείνο το μεσοδιάστημα.

Κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού με 18 πόντους και 7/8 σουτ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κώστας Μήτογλου με 14 πόντους. Κομβικός στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κώστας Παπανικολάου με 10 πόντους και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 9 πόντους. Αυτό ήταν και το πρώτο ματς από τη στιγμή των «παραθύρων» για την Ελλάδα με τους παίκτες της Ευρωλίγκας στη σύνθεσή της.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Γαλλία την Κυριακή (09/09) στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας πριν τη Σερβία στην Κρήτη.

ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ

Η Εθνική ξεκίνησε με τους Καλάθη, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση, τροφοδότησε το «low post» και με πέντε πόντους του «Πριντ» και δύο του αρχηγού της προηγήθηκε με 7-6.

Βέβαια αρχικά είχε θέματα… χημείας κάτι που φαινόταν  στο παρκέ, ο Πόποβιτς ήταν  η αιτία για ένα 8-2 των Μαυροβουνίων (9-14), την ώρα που ο Ντόρσεϊ ήταν εκτός κλίματος και δεν βοήθησε στο πρώτο του πέρασμα. Ο Σκουρτόπουλος αναγκάστηκε από νωρίς να μπερδέψει την τράπουλα, αλλά ο Πόποβιτς ανέβασε τη διαφορά στους 8 (11-19). Το δεκάλεπτο βρήκε την Εθνική πίσω στο σκορ με 17-21, με τον Κώστα Σλούκα να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό buzzer beater τρίποντο.

Παρότι μείωσε στους 3, ο Μίνταμ σκόραρε από τα 6,75 για το 20-26 των Μαυροβούνιων, δύο λεπτά από την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Η εικόνα της «γαλανόλευκης» παρέμεινε προβληματική, ο Τσαπαριτς έδωσε αέρα 10 πόντων στην ομάδα του για το 20-30, για να μειώσει στους 6 ο Μπουρούσης (24-30). Και πάλι όμως παρά το rotation και τις παρεμβάσεις από τον πάγκο της, η Εθνική δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά της στο παρκέ και το Μαυροβούνιο προηγήθηκε ξανά εννιά πόντους (27-36).

Ο Πρίντεζης με τον Μπουρούση ανέλαβαν πρωτοβουλίες στην επίθεση, η άμυνα «έμπαζε» διαρκώς νερά και το ημίχρονο έληξε με την Εθνική να είναι πίσω με 4 πόντους (38-42).

ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ

Με διαφορετική πεντάδα στο β’ μέρος η Ελλάδα, με τους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μήτογλου στην αναμέτρηση. Το σχημα αυτό βοήθησε υπερβολικά την Ελλάδα, ο Μήτογλου ροκάνισε στην απόσταση (41-45) και ο Πρίντεζης ήταν ο κορυφαίος της σε αυτό το διάστημα. Έφτασε μάλιστα  ένα 15-0 σερί η Εθνική και το σκορ στο 53-45 έπειτα από τρίποντο του υπαρχηγού του Ολυμπιακού, ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε αργότερα και το 57-49.

Το τρίποντο του Μάντζαρη ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου «έγραψε» το 63-51 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ να λέει 65-52 υπέρ της Ελλάδας. Σε 10 λεπτά η «γαλανόλευκη» πέτυχε 27 πόντους, δέχθηκε μόλις 10 και έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης και ομοιογένεια. Ταυτόχρονα είχε τον Πρίντεζη με 15 πόντους και 6/7 σουτ.

Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, ο Βασιλοπουλος από τα 6,75μ πραγματοποίησε το 68-55 και ο Μαργαρίτης μετά από ασίστ  του Παπαπέτρου το 70-57 με εφτά λεπτά για τη λήξη. Ο Μήτογλου συνέχισε το ίδιο θετικά στην αναμέτρηση, σκόραρε από κοντά για το 72-61 και πέτυχε και ένα τρίποντο για το 75-64 έπειτα από ασίστ του Μάντζαρη.

Δύο κακές άμυνες, ένα λάθος στην επίθεση, έφεραν το παιχνίδι στο 75-70 με το Μαυροοβούνιο να τρέχει ένα 13-0 σερί, που ήταν προειδοποιητικό καμπανάκι χαλάρωσης για το συγκρότημα της Ελλάδας. Το καλάθι και φάουλ του Μπάροβιτς απέφερε το 80-76, όμως ο Βασιλόπουλος σκόραρε στη συνέχεια για το +8 (84-76), με 90 δευτερολεπτα να απομένουν για το τέλος. Μία βολή και ένα κάρφωμα του Πρίντεζη διαμόρφωσαν το τελικό 87-76, με την «γαλανόλευκη» να καλείται να βρει την ταυτότητά της ενοψει της Σερβίας.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-38, 52-65, 76-87

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ