Σάκοτα : «Είμαι Σέρβος, χρωστάω την καριέρα μου στην Ελλάδα»

Σάκοτα : «Είμαι Σέρβος, χρωστάω την καριέρα μου στην Ελλάδα»

Ο Ντούσαν Σάκοτα πήρε θέση όσον αφορά τον αγώνα της Πέμπτης μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας μιλώντας σε σερβική εφημερίδα μα πάσα ειλικρίνεια.

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο τη νίκη», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ντούσαν Σάκοτα στην ερώτηση που του έκανε η σερβική εφημερίδα Sportski Zurnal σχετικά με τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία για τη β’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αλλά το ερώτημα είναι… ποιοι είμαστε εμείς;

Ο Ντούσαν Σάκοτα είναι γεννημένος στη Σερβία από Σέρβους γονείς, όμως ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα, όπου έμαθε και έπαιξε μπάσκετ, παίρνοντας κάποια στιγμή την ελληνική υπηκοότητα και φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας τόσο σε επίπεδο εφήβων όσο και σε ανδρών. Άρα ποιος εννοούσε ότι χρειάζεται περισσότερο τη νίκη την Πέμπτη;

Η συνέχεια της απάντησής του είναι κατατοπιστική: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τη Σερβία, επειδή η Ελλάδα παίζει πλήρης. Οι Έλληνες έχουν ήδη ρεκόρ 6-0 και χρειάζονται μόνο μία νίκη για να περάσουν. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για τη Σερβία, γι’ αυτό θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσει για να νικήσει».

Και αμέσως μετά γίνεται περισσότερο σαφής: «Πάντα λέω ότι είμαι από τη Σερβία. Είμαι Σέρβος, όμως ό,τι έχω πετύχει στην καριέρα μου στο μπάσκετ το χρωστάω στην Ελλάδα. Όταν με κάλεσαν στην Εθνική, πήγα και στα πρώτα δύο παράθυρα έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για να τη βοηθήσω να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι αυτός ήταν ένας τρόπος να ανταποδώσω όσα μου πρόσφερε το ελληνικό μπάσκετ».

Η Sporski Zurnal βρήκε τον Ντούσαν Σάκοτα στο Βελιγράδι, όπου πήγε μαζί με την αποστολή της ΑΕΚ για τα φιλικά με Μέγκα Λεξ και Ερυθρό Αστέρα. Τον ρώτησε επίσης για την έδρα του αγώνα της Πέμπτης, το κλειστό του Ηρακλείου: «Είναι ένα μεγάλο κλειστό, χωρητικότητας επτά χιλιάδων θέσεων. Η ατμόσφαιρα θα είναι υπέροχη, γιατί είναι βέβαιο πως θα γεμίσει. Εκτός αυτού, στους Έλληνες αρέσει πολύ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Σίγουρα θα θέλουν να πάνε να τον δουν από κοντά. Και φυσικά όλους τους άλλους αστέρες μας, όπως επίσης και τους Έλληνες. Ειδικά από τη στιγμή που η Ελλάδα παίζει πλήρης και μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λείπει. Αν ερχόταν κι αυτός, δεν θα έπεφτε καρφίτσα. Αλλά νομίζω ότι αυτό θα συμβεί έτσι κι αλλιώς».

Ο φόργουορντ της ΑΕΚ δεν κλήθηκε σε αυτό το παράθυρο, πιθανόν όμως θα κληθεί στα επόμενα και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη Σερβία στο Βελιγράδι. Και είναι ειλικρινής ως προς αυτή την προοπτική: «Ειλικρινά, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το παιχνίδι. Δεν θα ήθελα να παίξω εναντίον της Σερβίας στο Βελιγράδι. Αλλά είμαστε όλοι επαγγελματίες. Όπως είπα, μεγάλωσα μπασκετικά στην Ελλάδα κι εκεί έχτισα όλη την καριέρα μου».

Αφού υποστήριξε κι αυτός ότι FIBA και Ευρωλίγκα θα πρέπει να βρουν γρήγορα μια λύση στη μεταξύ τους διαμάχη, έκανε τα προγνωστικά του όσον αφορά τις ομάδες που θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τον όμιλο της Εθνικής και της Σερβίας:

«Η Ελλάδα θα περάσει εύκολα. Αν δεν καταφέρει τώρα να πάρει έστω και μία νίκη, που νομίζω ότι θα τα καταφέρει, θα έχει την ευκαιρία στα επόμενα παράθυρα. Η Γεωργία, νομίζω ότι δεν θα έχει κανέναν από τους καλούς της, θα έχει πρόβλημα με τον Σενγκέλια και τους άλλους παίκτες από την Ευρωλίγκα και θα εμφανιστεί αποδυναμωμένη. Αυτή θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα να πάρει τη νίκη που χρειάζεται. Για τη Σερβία κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να πάει στην Κίνα.

Θα ήθελα πάντως Ελλάδα και Σερβία να πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όσο για το μεταξύ τους παιχνίδι, οι πιθανότητες είναι 50-50. Θέλω και οι δύο ομάδες να έχουν τύχη. Και επαναλαμβάνω, θα ήθελα να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο μακριά και οι δύο. Πράγμα που πιστεύω ότι θα συμβεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ