Οριόλα : «Να σταματά η Ευρωλίγκα για να παίζουν οι εθνικές»

Οριόλα : «Να σταματά η Ευρωλίγκα για να παίζουν οι εθνικές»

Ο Πιερ Οριόλα δυσανασχετεί που οι παίκτες βρίσκονται στη μέση της διαμάχης FIBA-Ευρωλίγκα και προτείνει μια λύση για να αρθεί το αδιέξοδο, που μοιάζει αυτονόητη.

Ο Πιερ Οριόλα είναι μία κλασική περίπτωση παίκτη που θέλει να παίζει και με το σύλλογό του, την Μπαρτσελόνα, και με την εθνική ομάδα της χώρας του, της Ισπανίας. Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων παικτών. Οπότε έρχεται σε δύσκολη θέση όταν τον υποχρεώνουν να διαλέξει. Και δεν το κρύβει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Mundo Deportivo. Εκεί όπου είπε το αυτονόητο. «Ας σταματά κι η Ευρωλίγκα για μία εβδομάδα προκειμένου να γίνουν οι αγώνες των εθνικών ομάδων».

«Αυτό που συμβαίνει τελικά είναι να βλάπτονται πάντα οι παίκτες. Δεν λέω πως είναι λάθος των συλλόγων ή των εθνικών ομάδων, αλλά αυτό ισχύει. Οι παίκτες θέλουν να είναι και στους συλλόγους τους, αλλά και στις Εθνικές. Μέσα στη σεζόν είναι αδύνατο να επιλέξεις, πρέπει να είσαι με την ομάδα σου γιατί οι διοργανώσεις δεν σταματούν. Αλλά τώρα, σε περίοδο προετοιμασίας, θέλουμε να είμαστε με τις εθνικές μας ομάδας. Η κατάσταση είναι περίπλοκη και στη μέση βρισκόμαστε εμείς, οι παίκτες».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα, απάντησε: «Σίγουρα υπάρχουν λύσεις. Από τη στιγμή που υπάρχουν τα παράθυρα, θα μπορούσε να σταματά για μία εβδομάδα η Ευρωλίγκα όπως συμβαίνει με το Eurocup και το Basketball Champions League, για να μπορούν να πηγαίνουν οι παίκτες. Η Ευρωλίγκα όμως δεν σταματά και παιχνίδια των παραθύρων πρέπει να παιχθούν. Πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτό και να προσπαθήσουμε να πηγαίνουμε, όποτε είναι εφικτό».

Όταν ο δημοσιογράφος τού υπενθύμισε ότι στο ποδόσφαιρο γίνονται αγώνες των Εθνικών ομάδων μεσούσης της σεζόν και ότι και στο μπάσκετ γίνονταν παλιότερα τέτοιοι, είπε: «Ναι, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις εξαρτώνταν από τη FIBA, αλλά τώρα όχι. Είναι ένας πόλεμος μεταξύ τους, στον οποίον εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση. Θα ήθελα να βρεθεί λύση για να μπορώ να παίζω και με το σύλλογό μου και με την εθνική ομάδα της χώρας μου πάντα. Αλλά για την ώρα αυτό δεν μπορεί να συμβεί και πρέπει να επιλέγουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ