Μέσα ο Ντόρσεϊ, έξω ο Λαρεντζάκης

Μέσα ο Ντόρσεϊ, έξω ο Λαρεντζάκης

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επέλεξε να πάρει στη 12άδα του αγώνα με τη Σερβία τον Τάιλερ Ντόρσεϊ αντί του πιο φορμαρισμένου Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ποια είναι η 12άδα.

Μετά το τέλος της προπόνησης το βράδυ της Τετάρτης ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανακοίνωσε της 12άδα που θα παρατάξει στον αγώνα με τη Σερβία την Πέμπτη (21.00). Εκτός αυτής θα μείνουν τελικά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Το «κόψιμο» του Μαργαρίτη ήταν μάλλον αναμενόμενο, αφού ο Μήτογλου έδειξε ότι είναι πολύ καλά, ενώ και ο Παπαγιάννης προτιμήθηκε ως παρτενέρ του Μπουρούση στη θέση του σέντερ λόγω πιο μεγάλης σωματοδομής.

Το «κόψιμο» του Λαρεντζάκη, ωστόσο, προκαλεί μια μικρή απορία, δεδομένου ότι στο φιλικό με τη Γαλλία ήταν ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής και γενικά δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, πράγμα που αναγνωρίζει και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, όμως, βρέθηκε ενώπιον ενός δύσκολου διλήμματος.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να πάει η Εθνική με έναν φόργουορντ περισσότερο (Βασιλόπουλο) και έναν γκαρντ λιγότερο, επειδή προφανώς οι Σέρβοι έχουν πολλά μεγάλα κορμιά, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν χωράει στη 12άδα μαζί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αν τους έπαιρνε και τους δύο ο ομοσπονδιακός προπονητής, θα έπρεπε να «κόψει» είτε έναν πόιντ γκαρντ (Μάντζαρη) είτε ένα «τριάρι» (Αντετοκούνμπο), αλλά αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα στη χημεία της ομάδας.

Ο Λαρεντζάκης είναι εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση από τον Ντόρσεϊ, όμως προφανώς ο Σκουρτόπουλος σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να κρατήσει τις ισορροπίες με τον Ελληνομαερικανό, ο οποίος και πρόπερσι είχε «κοπεί» από το προολυμπιακό τουρνουά και δεν το είχε πάρει καλά. Έκανε μάλιστα δύο χρόνια για να ξανάρθει. Φαίνεται λοιπόν πως ο ομοσπονδιακός προπονητής προτιμά να κρατήσει «ζεστό» σε αυτή τη φάση τον Ντόρσεϊ και το κάνει «ρίχνοντας» εν γνώση του τον Λαρεντζάκη.

Η 12άδα της Εθνικής αποτελείται από τους:

Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστα Παπανικολάου, Ιωάννη Παπαπέτρου, Θανάση Αντετοκούνμπο, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Γιώργο Πρίντεζη, Ντίνο Μήτογλου, Γιάννη Μπουρούση, Γιώργο Παπαγιάννη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ