FIBA: «Θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ η Μάλτση»

FIBA: «Θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ η Μάλτση»

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποθέωσε την έμπειρη αθλήτρια και την τοποθέτησε στη λίστα με τις αθλήτριες που αναμένεται να λάμψουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τενερίφης (22-30/09).

Στο μεγαλείο της Εβίνας Μάλτση υποκλίθηκε η FIBA, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να χαρακτηρίζει την πολύπειρη γκαρντ ως έναν θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η FIBΑ έκανε εκτενές αφιέρωμα για τις αθλήτριες που αναμένεται να «λάμψουν» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα  διεξαχθεί στην Τενερίφη από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου και το όνομα της πρώην παίκτριας του Ολυμπιακού βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη σχετική λίστα.

Εκτός από την Εβίνα Μάλτση, στο αφιέρωμά της η FIBA κάνει επίσης ειδική αναφορά στις Μπριάνα Στιούαρτ (ΗΠΑ), Λι Γιουερού (Κίνα), Νταιάνα Ταουράσι (ΗΠΑ), Σαντρίν Γκρουντά (Γαλλία), Ανταόρα Ελονού (Νιγηρία), Λιζ Κάμπατζ (Αυστραλία), Άλμπα Τόρενς (Ισπανία), Κία Νερς (Καναδάς), Αν Βόουτερς (Βέλγιο) και Σου Μπερντ (ΗΠΑ).  Μια λίστα γεμάτη από αθλήτριες που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και έχουν γράψει με χρυσά γράμματα τα ονόματά του στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, για τη Μάλτση αναφέρει:

«Θρύλος στη χώρα της και στην Ευρώπη. Μπορεί να πλησιάζει τα 40 έτη ζωής, όμως δείτε την Μάλτση σα να παίζει μία έφηβη! Στο Eurobasket της Τσεχίας ήταν αουτσάιντερ, αλλά είδαμε την Ελλάδα να πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία μέχρι τα ημιτελικά, με την Μάλτση να έχει τον ρόλο του οδηγού. Η πρώην MVP του Eurobasket είναι πάντα έτοιμη και θα βρίσκεται στη κορυφή της λίστας των αντίπαλων σκάουτερ, επειδή θα σε πληγώσει αν μείνει μόνη της. Οι ομάδες θα προσπαθήσουν να την περιορίσουν, όμως ο ρόλος της θα περιλαμβάνει και τα καθήκοντα της καθοδήγησης στις πιο νεαρές αθλήτριες της ομάδας. Μην αμφισβητείτε την ικανότητα της Μάλτση να γράψει νέες σελίδες ιστορίας και η Ελλάδα μπορεί να σας… δαγκώσει με αυτή την σούπερ βετεράνο στις τάξεις της», γράφει χαρακτηριστικά στο αφιέρωμά της η παγκόσμια ομοσπονδία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ