Παπανικολάου : «Δεν ξέρω τι έγινε…»

Ο Κώστας Παπανικολάου εξηγεί πώς έβαλε το νικητήριο καλάθι και πώς αισθάνεται που η Εθνική θα είναι παρούσα σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση.

Παπανικολάου : «Δεν ξέρω τι έγινε…» | to10.gr

Δίχως να έχει ηρεμήσει ακόμα από το συγκλονιστικό φινάλε του αγώνα με τη Γεωργία και την απίστευτη νίκη, που πέτυχε η Εθνική, ο Κώστας Παπανικολάου προσπάθησε να εξηγήσει, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, πώς πέτυχε το καταπληκτικό νικητήριο καλάθι.

«Δεν ξέρω τι έγινε… Είδα τον Νικ που έκανε έτσι κι αλλιώς ένα εξαιρετικό παιχνίδι και έχει και την ταχύτητα να παίρνει την μπάλα και αυτό που έκανα ήταν να πάρω έναν διάδρομο να του δώσω μια επιλογή ακόμη. Δεν σκέφτηκα κάτι, πέρα από το πώς να αφήσω την μπάλα όσο γίνεται πιο γρήγορα για να μην εξαντληθεί ο χρόνος. Νικήσαμε, όλα καλά και πάμε Κίνα. Είμαστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι και συνεχίζουμε».

Ο «Παπ» δεν θα μπορούσε φυσικά να μην απονείμει τα εύσημα στους συμπαίκτες του: «Για να φτάσουμε σε αυτή τη φάση και ο Νικ και ο Κώστας και ο Θανάσης και ο Παπαπέτρου και ο Βασιλόπουλος, όλοι παλέψαμε σήμερα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ήμασταν πολύ κακοί, η εικόνα ήταν υπέρ της Γεωργίας. Δείξαμε χαρακτήρα, μιλήσαμε στα αποδυτήρια, σοβαρευτήκαμε και είπαμε να κλείσουμε μια και καλή το θέμα της πρόκρισης. Είναι καλό όταν έχεις την ευκαιρία να μην μπαίνεις σε περιπέτειες. Παίξαμε πιο σκληρή άμυνα με την πίεση, με κλεψίματα και αιφνιδιασμό».

Και τώρα, Κίνα. Η Εθνική είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Παπανικολάου σχολιάζει: «Είναι κάτι όμορφο αυτό που συμβαίνει, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος πως το 2014 πήγαμε με wild card στο Παγκόσμιο και τώρα παίρνουμε πανάξια την πρόκριση, κάτι που πιστώνεται σε όλους όσους βρίσκονται και κοντά στην Εθνική όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε χαρούμενοι που η Ελλάδα θα μείνει για άλλη μια χρονιά στις μεγάλες διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι πως στα επόμενα παράθυρα δύσκολα θα είμαστε. Γνωρίζουμε όλοι πώς έχει η κατάσταση. Όλα τα παιδιά μέχρι τώρα έκαναν εξαιρετική δουλειά και θα συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και ζήλο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο