Σκουρτόπουλος : «Θέλαμε τη νίκη σαν τρελοί»!

Πανευτυχής ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εξήγησε πώς κατάφερε η Εθνική να κερδίσει και έστρεψε το βλέμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την ομάδα που θα παρατάξει στην Κίνα.


Σκουρτόπουλος : «Θέλαμε τη νίκη σαν τρελοί»! | to10.gr

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε λόγο για την αγάπη προς την Εθνική Ομάδα και όλα όσα έγιναν σήμερα στην Τιφλίδα για να φτάσει η ελληνική ομάδα στη νίκη και στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

«Φτάσαμε στην πρόκριση πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν. Είναι κάτι σημαντικό και σε ό,τι αφορά την λειτουργία και για άλλους παράγοντες, γιατί η υποστήριξη που είχαμε ήταν μηδαμινή. Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρίες και πάλι, να παίξουν κι άλλα παιδιά. Χωρίς να είναι εμμονή ή οτιδήποτε, έτσι έπρεπε να γίνει. Έπρεπε όμως να πάρουμε και τη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήσαμε σχήματα πιο ευέλικτα. Βρήκαμε σουτ, συνεργασίες, λειτουργήσαμε καλύτερα στο ριμπάουντ, καλύτερα με το χαμηλό σχήμα, παρά με τα ψηλά παιδιά μέσα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για δύο παιδιά που είναι ελπιδοφόρα και δουλειά μας είναι να αποτελέσουν κομμάτι της Εθνικής Ομάδας για τη συνέχεια».

Ο τρόπος που ήρθε η νίκη ήταν «πολύ γλυκός», όπως παραδέχθηκε, για να προσθέσει: «Δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε. Είχαμε και την ατυχία με τον Βαγγέλη (Μάντζαρη) που μας περιόρισε στο ροτέισιον στα γκαρντ. Θέλαμε τη νίκη σαν τρελοί. Λειτουργήσαμε καλύτερα και πήραμε τη νίκη».

Ο Σκουρτόπουλος χαρακτήρισε κορυφαίο δίδυμο τους Σλούκα και Καλάθη για να συνεχίσει: «Είδατε τι έκανε ο Νικ και ο Σλούκας χωρίς να έχει προπονήσεις καν στα πόδια του. Βλέπετε τι μπάσκετ παίζει! Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για το Παγκόσμιο. Το κάλεσμα θα είναι για όλους όσοι θέλουν να έρθουν. Θα ζυγιστούν όλα για να υπάρχει μια χρυσή ισορροπία. Καταφέραμε να βάλουμε στα παιδιά την αγάπη για την Εθνική ομάδα και πάλι. Προσωπικά λατρεύω την Εθνική Ομάδα, είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι σε αυτή από οποιοδήποτε πόστο. Θέλουμε να αγαπούν την ομάδα τα παιδιά. Και ξέρω πως είναι αρκετά παιδιά στενοχωρημένα που δεν ήταν εδώ με την καλή έννοια πλέον και όχι με την κακή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο