Καλτσίδου: «Το κλειδί ήταν και σήμερα η άμυνα»

Καλτσίδου: «Το κλειδί ήταν και σήμερα η άμυνα»

Η Στέλλα Καλτσίδου και η Λολίτα Λύμουρα, παραχώρησαν δηλώσεις μετά την σπουδαία νίκη με την Κορέα και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η 35χρονη Ελληνίδα φόργουορντ, Στέλλα Καλτσίδου, ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες στην νίκης της Ελλάδας επί της Κορέας με 58-48. Σε διάστημα 23 λεπτών πέτυχε 8 πόντους, μοίρασε 4 ασίστ και είχε 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και βοήθησε στα μέγιστα για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Καλτσίδου μετά την αναμέτρηση τόνισε : «Το παιχνίδι με την Γαλλία ήταν σημαντικό γιατί θέλαμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας. Μας βοήθησε, πήραμε τα πάνω μας, ο στόχος ήταν εξ’αρχής η νίκη με την Κορέα. Ο στόχος επιτευχθεί. Συνεχίζουμε στην επόμενη φάση και προετοιμαζόμαστε ήδη για το επόμενο ματς. Το πλάνο και το μυαλό κέρδισε. Η Κορέα εστίασε στο γρήγορο παιχνίδι, που δεν βολεύει τις ευρωπαϊκές ομάδες. Θέλαμε να τις βάλουμε στο παιχνίδι μας, σε αυτό μας βοήθησε πολύ η Λολίτα (Λύμουρα) που κοντρόλαρε τον ρυθμό. Θέλαμε να δημιουργήσουμε πιο πολύ μέσα στο καλάθι. Το κλειδί ήταν και σήμερα η άμυνα. Δεν είχαμε σούπερ μέρα στην επίθεση, αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε».

Η 33χρονη, Ελληνίδα πόιντ γκαρντ, Λολίτα Λύμουρα, προσέφερε σημαντικές ανάσες στα γκαρντ, πραγματοποιώντας μία θετική εμφάνιση, κάτι το οποίο τόνισε και η συμπαίκτριά της Καλτσίδου.

Η Λύμουρα στις δηλώσεις της, επισήμανε: «Έβλεπα άλλο παιχνίδι από τον πάγκο. Κολλήσαμε λίγο στην επίθεση. Αυτός είναι ο ρόλος μου, να βοηθήσω την ομάδα. Πιστεύω τα καταφέρνω. Το έχουμε πει από την αρχή, στόχος ήταν η 12άδα. Χτυπήσαμε το παιχνίδι, τα καταφέραμε και συνεχίζουμε».

Για το αν θα ήταν κρίμα να αποκλειστεί η Εθνική, είπε: «Για την προσπάθειά μας και την ομάδα μας θα ήταν κρίμα να μέναμε εκτός».

Τέλος, για την Μάλτση τόνισε: «Δεν μασάει η Εβίνα. Είναι 40άρα, αλλά παίζει σαν 20άρα. Respect».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ