Εθνική Ελλάδος : Nα ξεκινήσει με το δεξί στα προκριματικά

Εθνική Ελλάδος : Nα ξεκινήσει με το δεξί στα προκριματικά

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει απόψε (21:30) την Μεγάλη Βρετανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και to10.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πολυσυζητημένα «παράθυρα» της FIBA.

Η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία έχοντας πολλές απουσίες, αλλά και σιγουριά πως θα ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της.

Η «επίσημη αγαπημένη» βρίσκεται ήδη στο Λέστερ για την πρεμιέρα των περίφημων «παραθύρων» της FIBA. Η Ελλάδα θέλει να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά, στη νέα μορφή που θα έχουν πλέον οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων στο μπάσκετ με ματς μέσα στην σεζόν.

Προπονητής σε αυτή την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας θα είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος έχει πάρει μαζί του 13 παίκτες και μόλις έναν από την Ευρωλίγκα, τον Ντίνο Μήτογλου. Βέβαια, ο Έλληνας τεχνικός θα μπορεί να υπολογίζει και τους Νικ Καλάθη, Θανάση Αντετοκούνμπο και Ίαν Βουγιούκα για το ματς της επόμενης αγωνιστικής, με το Ισραήλ, την Δευτέρα (27/11).

Η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία αγνώριστη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, διότι η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει σε πολλούς παίκτες από τις δύο διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία ο Έλληνας τεχνικός έχει στην διάθεσή του τους: Μπουρούση, Βασιλόπουλο, Μαυροειδή, Αθηναίου, Γιαννόπουλο, Κατσίβελη, Μήτογλου, Λαρεντζάκη, Κόνιαρη, Γκίκα, Σαλούστρο, Σάκοτα, Μαργαρίτη.

Όσον αφορά τις άλλες δύο ομάδες που θα βρεθούν στον δρόμο της «Επίσημης Αγαπημένης» είναι το Ισραήλ και η Εσθονιά. Η διαδικασία των προκριματικών θα ολοκληρωθεί τον Φλεβάρη του 2019, μετά από 6 αγωνιστικές. Στo άλλο παιχνίδι του 8ου ομίλου, το Ισραήλ υποδέχεται την Εσθονία στο Τελ Αβίβ στις 14:00.

Τι είναι τα περιβόητα «παράθυρα»

Image result for EUROPEAN QUALIFIERS WORLD CUP BASKET

Το ευρωπαϊκό κομμάτι των προκριματικών περιλαμβάνει 32 ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων.

Η α’ φάση των προκριματικών θα έχει διάρκεια τριών «παραθύρων» και συγκεκριμένα αυτών του Νοεμβρίου 2017, Φεβρουαρίου 2018 και Ιουνίου 2018. Όλες οι ομάδες κάθε ομίλου θα τεθούν αντιμέτωπες εντός κι εκτός έδρας και οι τρεις πρώτοι θα πάρουν το «εισιτήριο» για την β’ φάση.

Οι 24 ομάδες που θα λάβουν τα τρία «εισιτήρια» θα μπουν σε τέσσερις νέους ομίλους των έξι ομάδων. Όλες οι ομάδες μεταφέρουν στη β’ φάση τα αποτελέσματα που είχαν στην α’ φάση με τις ομάδες που προκρίθηκαν και αντιμετωπίζουν μόνο τις τρεις ομάδες που προέρχονται από άλλο όμιλο εντός κι εκτός έδρας. Γι’ αυτό στην α’ φάση δεν έχει σημασία μόνο η πρόκριση, αλλά και τα αποτελέσματα της κάθε ομάδας με τις υπόλοιπες που θα πάρουν «εισιτήριο».

Από κάθε έναν εκ των ομίλων της β’ φάσης, τρεις ομάδες (συνολικά 12, δηλαδή) θα πάρουν την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Οι αγώνες της β’ φάσης θα διεξαχθούν στα «παράθυρα» του Σεπτεμβρίου 2018, Νοεμβρίου 2018 και Φεβρουαρίου 2019.

Οι διασταυρώσεις είναι ήδη γνωστές: στη β’ φάση συναντώνται ζευγαρωτά οι ομάδες Α-Β ομίλου, Γ-Δ ομίλου, Ε-ΣΤ ομίλου, Ζ-Η ομίλου. Επομένως, η δική μας Εθνική -αν προκριθεί στη β’ φάση- θα αντιμετωπίσει τις τρεις ομάδες που θα περάσουν από τον Ζ’ όμιλο (Σερβία, Γερμανία, Γεωργία, Αυστρία).

Από την παραπάνω διαδικασία θα προκύψουν 12 ομάδες από την Ευρώπη και συνολικά 31 ομάδες από όλα τα μπαράζ ανά τον κόσμο που θα πλαισιώσουν τη διοργανώτρια Κίνα στο «κάδρο» της σπουδαίας διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτεμβρίου του 2019.

Image result for EUROPEAN QUALIFIERS WORLD CUP BASKET

Δείτε τους  8 ομίλους στην Ευρώπη:

Α’ όμιλος

Ισπανία
Μαυροβούνιο
Σλοβενία
Λευκορωσία

Β’ όμιλος 

Τουρκία
Λετονία
Σουηδία
Ουκρανία

Γ’ όμιλος

Λιθουανία
Πολωνία
Ουγγαρία
Κόσοβο

Δ’ όμιλος

Ιταλία
Κροατία
Ρουμανία
Ολλανδία

Ε’ όμιλος

Γαλλία
Βοσνία
Ρωσία
Βέλγιο

ΣΤ’ όμιλος

Φινλανδία
Τσεχία
Ισλανδία
Βουλγαρία

Ζ’ όμιλος

Σερβία
Γερμανία
Αυστρία
Γεωργία

Η’ όμιλος

Ελλάδα
Ισραήλ
Μ. Βρετανία
Εσθονία

Image result for EUROPEAN QUALIFIERS WORLD CUP BASKET

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας στα προκριματικά:

24/11

14:00 Ισραήλ – Εσθονία
18:00 Τουρκία – Λετονία
19:00 Βουλγαρία – Φινλανδία
19:00 Τσεχία – Ισλανδία
19:15 Πολωνία – Ουγγαρία
19:45 Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Ρωσία
20:00 Σουηδία – Ουκρανία
20:00 Κόσοβο – Λιθουανία
20:30 Γερμανία – Γεωργία
21:00 Μαυροβούνιο – Ισπανία
21:00 Ολλανδία – Κροατία
21:00 Σερβία – Αυστρία
21:15 Ιταλία – Ρουμανία
21:30 Σλοβενία – Λευκορωσία
21:00 Βέλγιο – Γαλλία
21:30 Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ