Σκουρτόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καθήκον μας»

Σκουρτόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καθήκον μας»

Ο τεχνικής της Εθνικής μίλησε για το ματς με την Γερμανία και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο κόσμος της Πάτρας θα αγκαλιάσει τη γαλανόλευκη.  

Στον αυριανό αγώνα (30/11, 19:00) με τη Γερμανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 αναφέρθηκε ο Σκουρτόπουλος, με τον προπονητή της Εθνικής να δηλώνει σίγουρος ότι η ομάδα του θα κάνει για μία ακόμα φορά το καθήκον της. Παράλληλα, μίλησε για τις απουσίες της γαλανόλευκης, αλλά και για τις νέες αφίξεις και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο κόσμος της Πάτρας θα αγκαλιάσει την Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Γερμανία. Είναι μια πολύ καλή και αθλητική ομάδα, τρέχουν επί 40 λεπτά και έχουν έναν υψηλό ρυθμό ανεξάρτητα από το σκορ, ενώ δείχνουν μεγάλη διάθεση. Πιστεύω πως ταιριάζουμε σε αρκετά πράγματα με την ομάδα της Γερμανίας. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι. Είχαμε πολλά προβλήματα αυτή τη φορά, όχι μόνο τα γνωστά της Ευρωλίγκας αλλά και τραυματισμών. Παρ’ όλα αυτά έχουμε μια ομάδα έτοιμη να ανταποκριθεί μέσα στο γήπεδο και για μια ακόμη φορά να κάνει το καθήκον της», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Σίγουρα θα καταφέρουν να πάρουν συμμετοχή όλοι, είτε κόντρα στη Γερμανία είτε απέναντι στη Σερβία τη Δευτέρα. Είναι και μια επιβράβευση γιατί όλο αυτό το διάστημα όποτε χρειάστηκε όλα αυτά τα παιδιά ήταν μαζί μας. Καλέσαμε και κάποια νεαρά παιδιά, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τι εστί η Εθνική. Πρέπει να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα βάζοντας κάποια παιδιά για να έχουν αρχικά επαφή με την ομάδα και στη συνέχεια να έχουν πιο σημαντικό ρόλο. Θα ανακοινώσουμε μετά την προπόνηση τη δωδεκάδα. Είναι κάπως πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Όποιος μείνει εκτός για την Παρασκευή, πιστεύω πως τη Δευτέρα θα μπορέσουμε να τον επιβραβεύσουμε, έστω και με έναν μικρό χρόνο συμμετοχής», πρόσθεσε.

Για την αντίπαλο της Εθνικής: «Το γερμανικό μπάσκετ και το πρωτάθλημα της χώρας έχει ανέβει πολύ. Έχουν καλό παραγωγικό πρόγραμμα, καλής ποιότητας ξένους, μια πολύ σοβαρή λίγκα και στέλνουν πολλά παιδιά στα κολέγια. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, διαθέτει παίκτες με σημαντικό ρόλο στο Basketball Champions League και το Eurocup και είδαμε πως παρά τις απουσίες που είχαν όπως όλες οι ομάδες, δημιούργησαν σε όλα τα παράθυρα μια πολύ δυνατή ομάδα».

Για την παρουσία της Εθνικής στην Πάτρα: «Είναι ευχάριστο που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μια πόλη σημείο αναφοράς για το ελληνικό μπάσκετ. Το γήπεδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ο Προμηθέας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και από αυτή ωφελήθηκε και το συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο έχει αναμορφωθεί. Είναι κάτι που χρειαζόταν η πόλη της Πάτρας γιατί διαθέτει πολλά γήπεδα, αλλά όχι πολλά για διεθνείς αγώνες. Νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα να έρθει η Εθνική εδώ και πιστεύω πως ο κόσμος θα την αγκαλιάσει. Δουλεύουμε ήδη τρεις μέρες εδώ, είναι πολύ καλά τα πράγματα και ελπίζω αύριο να ολοκληρωθεί η παρουσία μας εδώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ