Σκουρτόπουλος: «Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα και τους ευχαριστώ»

Σκουρτόπουλος: «Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα και τους ευχαριστώ»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής… έβγαλε το καπέλο του στους παίκτες για την προσπάθειά τους στα «παράθυρα».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αναφέρθηκε στον αγώνα, στην πορεία συνολικά της Εθνικής Ομάδας, ενώ ρωτήθηκε και για το σύστημα που έχει υιοθετήσει η FIBA.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τη Σερβία για τη νίκη και την πρόκρισή της. Ξέρουμε πόσο δυνατή ομάδα έχουν. Σήμερα είχαμε ένα περίεργο ρόστερ για να τους αντιμετωπίσουμε, με εννιά γκαρντ δύο φόργουορντ και έναν σέντερ, αλλά θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί είχαμε καλή παρουσία και σε αυτό το παράθυρο.

Κερδίσαμε τη Γερμανία και ξέραμε εξ αρχής πως θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε στη Σερβία. Κοιτάμε πλέον το τελευταίο παράθυρο, ελπίζω να έχουμε περισσότερους διαθέσιμους παίκτες. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά γιατί έχουν δώσει τα πάντα σε αυτά τα δέκα ματς των προκριματικών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόκρισή μας και με όλη την κατάσταση που ζούμε εδώ».

Ο Σκουρτόπουλος εκτίμησε πως υπάρχουν περισσότερα θετικά, παρά αρνητικά σε αυτό το σύστημα που υιοθέτησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία και εξήγησε γιατί:

«Τα θετικά σε αυτό το νέο σύστημα είναι πολλά, περισσότερα από τα όποια αρνητικά. Καταφέραμε να παίξουμε αρκετά παιχνίδια σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με πολύ κόσμο στο γήπεδο και βάλαμε νέα παιδιά στην ομάδα λόγω και της απουσίας των παικτών της Ευρωλίγκας. Σήμερα έπαιξαν στο τέλος ο Λούντζης και ο Μουράτος, δύο παιδιά 20 χρονών. Έπαιξαν με την Εθνική Ανδρών, απέναντι στην Σερβία στην Χάλα Πιονίρ!

Δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό με το προηγούμενο σύστημα. Αν χρησιμοποιήσουν αυτή την εμπειρία σωστά, θα αποκτήσουν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όλες οι ομάδες θέλουν να παίζουν με τους καλύτερους παίκτες, αλλά με τα παράθυρα οι εθνικές ομάδες έρχονται πιο κοντά στον κόσμο τους δίνοντας πολλά παιχνίδια όλο το χρόνο και όχι μόνο τα καλοκαίρια».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ