To Σερβία – Ελλάδα στο «μικροσκόπιο» (vids)

To Σερβία – Ελλάδα στο «μικροσκόπιο» (vids)

Οι Σέρβοι μπορεί να μας κέρδισαν, όμως σε εμάς ανήκει το τελευταίο γέλιο.

Η Εθνική μας ομάδα δυστυχώς δεν τα κατάφερε κόντρα στην Σερβία, στο τελευταίο χρονικά παράθυρο των Ευρωπαϊκών αγώνων. Παρά τις διάφορες δικαιολογίες σχετικά με τον βαθμό δυσκολίας οποιασδήποτε εκτός έδρας αναμέτρησης, η τελική διαφορά των 23 πόντων προσδίδει στο ματς χαρακτηριστικά συντριβής. Εδώ που τα λέμε χεστήκαμε κιόλας. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω. Είμαι σίγουρος ότι κανείς στο εσωτερικό του οργανισμού δεν στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Δεν θα έπρεπε άλλωστε. Οι διεθνείς πέρασαν με άριστα το απαιτητικό τεστ των προκριματικών και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Επιπλέον το πουλάκι της πρώτης θέσης έχει πετάξει προ πολλού και αναπαύεται εδώ και μερικές ημέρες στον κόρφο των διεθνών μας. Οι Σέρβοι ξυπνήσανε κάπως αργά.

Επίσης οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και τις σημαντικές απουσίες που αντιμετώπιζε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στο εν λόγω παιχνίδι. Μια σειρά από πολύτιμα στελέχη της ομάδας (Μπουρούσης, Γιαννόπουλος, Σάκοτα) δεν κατάφεραν – για διαφορετικούς λόγους – ο καθένας να δώσουν το παρών. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την λειψανδρία στις θέσεις των ψηλών και μας χτύπησαν συστηματικά κοντά στο καλάθι. Η επιδόσεις στο rebound (41-26 υπέρ της Σερβίας, μαζί με 15 επιθετικά) νομίζω πως αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό, την υπεροχή τους στις μάχες των δύο ζωγραφιστών.

Ακόμα και έτσι όμως η Εθνική έδειξε για περιορισμένα χρονικά διαστήματα, ότι βαδίζει αδιαμφισβήτητα στο σωστό μονοπάτι. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης έμοιαζε με κανονικό ροντέο – καμιά από τις δύο ομάδες δεν φαινόταν να μπορεί να προστατεύσει και να μετακινήσει σωστά την μπάλα.

https://streamable.com/he74w

Το ελληνικό pick n roll – το σήμα κατατεθέν μας – δούλεψε για πολλοστή φορά στην εντέλεια. Οι παίκτες μας επιτέθηκαν με κυνισμό πάνω στα αργά πόδια του Radulica, σκοράροντας μερικά εύκολα καλάθια.

https://streamable.com/q8gb3

Στις δυο τελευταίες φάσεις παρατηρείστε πόσο ωραία κυκλοφορεί η μπάλα στην περιφέρεια, μέχρι να βρεθεί το ελεύθερο σουτ. Σε γενικές γραμμές οι παγίδες που προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι Σέρβοι ψηλά, αντιμετωπίστηκαν ιδανικά από τους Έλληνες αθλητές. Οι χειριστές διάβαζαν έγκαιρα την άμυνα και φρόντιζαν να πασάρουν στον σωστό χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνεχώς αριθμητικό πλεονέκτημα για την επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σκουρτόπουλος ενεργοποίησε μια άμυνα σε όλο το μήκος του γηπέδου, με την ελπίδα η Εθνική μας να επιστρέψει στο σκορ. Το σχέδιο απέφερε σύντομα καρπούς, με την διαφορά να πέφτει κάποια στιγμή στους τρεις. Η συνέχει βέβαια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι διεθνείς μας φάνηκαν κάπου να μένουν από δυνάμεις. Δεν πειράζει καθόλου – έτσι και αλλιώς για εμάς το παιχνίδι ήταν εξαρχής αδιάφορο.

https://streamable.com/lzdtd

Για το τέλος ένα πραγματικά εντυπωσιακό στιγμιότυπο. Αν δείτε προσεκτικά στην αρχή, θα διαπιστώσετε ότι ο Milosavljevic έχει περισσότερο το μυαλό του στην μπάλα, παρά στον προσωπικό του αντίπαλο – κάτι που στο μπάσκετ απαγορεύεται δια ροπάλου. Ο Σαλούστρος εκμεταλλεύεται την ολιγωρία του, κόβει προς την μπασκέτα και υποδέχεται την μπάλα, ύστερα από την καταπληκτική πάσα του Βασιλόπουλου.

https://streamable.com/k80zm

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ