Όμιλο του EuroBasket 2021 θέλει να διοργανώσει η Αθήνα!

Όμιλο του EuroBasket 2021 θέλει να διοργανώσει η Αθήνα!

Διατεθειμένη να διεκδικήσει όμιλο του EuroBasket 2021 είναι η Αθήνα! Τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία όσο και η Κυβέρνηση εκφράζουν την επιθυμία η Ελλάδα να αναλάβει και πάλι μεγάλες διοργανώσεις.

Δυναμικό «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις θέλει να παίξει και πάλι η χώρα μας. Μετά τη διαφαινόμενη διοργάνωση του Final Four της Ευρωλίγκας στην Αθήνα το 2020 και τη διεκδίκηση τόσο το Euro 2028 όσο και το Μουντιάλ του 2030, η Ελλάδα επιθυμεί να φιλοξενήσει και έναν όμιλο του Ευρωμπάσκετ του 2021.

Οπως διαρρέεται η ελληνική ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και η Κυβέρνηση προχωρούν τις διαδικασίες ώστε να αναλάβουμε τη διοργάνωση ενός ομίλου του Eurobasket 2021, στο οποίο θα συμμετάσχουν 24 ομάδες.  Συγκεκριμένα η Πολιτεία αναμένεται  σύντομανα καταθέσει την πρότασή της στη FIBA η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα (17 Δεκεμβρίου) να δέχεται αιτήσεις για το συγκεκριμένο τουρνουά.

Εξάλλου αξίζει να θυμίσουμε πως το Eurobasket 2015 (Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Λετονία), αλλά και αυτό του 2017 (Τουρκία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία)  διοργανώθηκαν από τέσσερις χώρες από κοινού με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένα.

Τέλος σημειώνουμε πως χώρα μας, μαζί με τις Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία θα διεκδικήσουν τη συνδιοργάνωση τόσο του Euro του 2028 αλλά και του Μουντιάλ του 2030.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ