Ανάλυση: Η εξαιρετική εμφάνιση των Μπουρούση-Βασιλόπουλου κόντρα στην Γεωργία

Ανάλυση: Η εξαιρετική εμφάνιση των Μπουρούση-Βασιλόπουλου κόντρα στην Γεωργία

Δύο λόγια για την απόδοση του διδύμου Μπορούσης/Βασιλόπουλος

Νομίζω πως η περιπέτεια της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου, διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ καλού βιβλίου. Ξεκίνησε με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και με πλήθος ερωτηματικών, σχετικά με την ποιότητα και τις πιθανότητες αυτού του καινούριου γκρουπ παικτών, για μια αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση.

Με δεδομένο το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όλοι γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι οι διεθνείς που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα δεν θα μπορούσαν να δώσουν το παρών στις υποχρεώσεις της επίσημης αγαπημένης. Για το ΝΒΑ δεν το συζητάμε καν. Παρά όμως τις τρομερές αντιξοότητες, οι αθλητές των πίσω γραμμών που τελικά πήραν το χρίσμα ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην πρόκληση.

Εδώ που τα λέμε ότι και να γράψουμε για την προσπάθεια αυτών των παιδιών, είναι πραγματικά πολύ λίγο. Η μόλις μία ήττα σε σύνολο δέκα αγώνων είναι μια αξιοζήλευτη επίδοση. Άπαντες είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων.

Το παιχνίδι με τη Γεωργία δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η Εθνική πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε μια σχετικά εύκολη νίκη, η οποία της επιτρέπει να εξακολουθεί να προηγείται στη κούρσα αναφορικά με την κατάληψη της προνομιούχας πρώτης θέσης του ομίλου. Η ομάδα παρουσίασε δυστυχώς ορισμένα κενά στην απόδοση της – επισημάνθηκαν μάλιστα και από τον coach Σκουρτόπουλο στη συνέντευξη τύπου – παρόλα αυτά σε γενικές γραμμές κυριάρχησε πλήρως επί της αντιπάλου της.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γιάννης Μπουρούσης, αποτέλεσε ξανά το βασικό σημείο αναφοράς για την επιθετική λειτουργία της Εθνικής. Κάθε φορά που υποδεχόταν την μπάλα στο Post, κάτι καλό συνέβαινε για τους συμπαίκτες του. Η ευχέρεια που τον διακρίνει στο σκοράρισμα σε συνδυασμό με την ικανότητα του στη πάσα, τον καθιστούν κυριολεκτικά πολύτιμο στα χέρια οποιοδήποτε προπονητή.

Δείτε για παράδειγμα στο βίντεο, πως εντοπίζει το κάθετο κόψιμο του Κόνιαρη στη καρδιά της ρακέτας. Ή στο δεύτερο στιγμιότυπο τον τρόπο με τον οποίο διαβάζει την άμυνα και πασάρει στον ελεύθερο παίκτη στη περιφέρεια. Στην συνέχεια ο guard του ΠΑΟΚ που υποδέχεται την μπάλα βρίσκει τον Βασιλόπουλο στο φτερό της επίθεσης, με τον τελευταίο να χρησιμοποιεί μια καταπληκτική προσποίηση ώστε να απελευθερωθεί.

Ο Βασιλόπουλος ήταν αναμφίβολα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Σκόραρε 15 πόντους, μοίρασε τέσσερις assists και έκανε διάφορες δουλειές μέσα στο γήπεδο, οι οποίες δεν είναι εύκολο να αποτυπωθούν στη στατιστική. Φερ’ ειπείν δείτε πως κλειδώνει τον προσωπικό του αντίπαλο στη πλάτη του, αδειάζοντας έτσι τον διάδρομο για την εφόρμηση του Μποχωρίδη.

Η τεράστια εμπειρία του Έλληνα wing, απαραίτητα για τον αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Βασιλόπουλος γνωρίζει αμοιάζει κριβώς, πώς να παίρνει αυτό που του δίνει η αντίπαλη άμυνα. Το εν λόγω γεγονός μεταφράζεται εννίοτε σε ποστάρισμα κοντύτερου αντιπάλου χαμηλά ή σε εύστοχο τρίποντο έπειτα από την καταπληκτική skip πάσα του Μπουρούση. Επόμενη στάση η φιλόδοξη Γερμανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ