Αυτή η Εθνική, έχει (εθνική) συνείδηση!

Αυτή η Εθνική, έχει (εθνική) συνείδηση!

Αυταπάρνηση, πάθος και…κ@υλα για να αγωνιστούν με το εθνόσημο. Με λίγα λόγια, εθνική μπασκετική συνείδηση. Αυτό έδειξαν οι 21 παίκτες (πλην των «πρωτοκλασάτων») που έστειλαν την Εθνική μπάσκετ στο παγκόσμιο της Κίνας και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό…

Τι κι αν οι παίκτες της Ευρωλίγκας απέχουν; Τι κι αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα συναντηθεί με κάποιους εξ αυτών το καλοκαίρι στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο; Τι κι αν σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τα αντιεμπορικά παιχνίδια της εθνικής ομάδας μπάσκετ…;

Η «επίσημη αγαπημένη» της Ελλάδος, συνεχίζει να διαπρέπει, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και το καταφέρνει αυτό με τον κόουτς Σκουρτόπουλο στο τιμόνι και παίκτες που το καλοκαίρι γνωρίζουν ότι θα παρακολουθούν τη διοργάνωση του Μουντομπάσκετ της Κίνα από την… τηλεόρασή τους.

Κι όμως, αυτοί οι παίκτες δίνουν το πραγματικό μήνυμα της «εθνικής συνείδησης». Της αυταπάρνησης για τη χώρα. Της αγάπης για τη γαλανόλευκη και τα όσα αυτή πρεσβεύει μιλώντας μπασκετικά πάντα.

Η Εθνική Ανδρών λοιπόν, το βράδυ της Πέμπτης (21/2) πέτυχε τη 10η νίκη της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνας της, στα Δύο Αοράκια της πάντα φιλόξενης Κρήτης, επικράτησε με 81-69 της Γεωργίας του Ηλία Ζούρου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Β’ προκριματικού γύρου. Μετά μάλιστα και από το «δώρο» του Ισραήλ, που νίκησε με 81-77 τη Γερμανία, «αγκάλιασε» στην πρώτη θέση του 12ου ομίλου.

Η νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί της Γερμανίας μέσα στην Brose Arena με 69-63, υπό το βλέμμα 2000 και πλέον Ελλήνων σφράγισε την πρωτιά αυτή με ρεκόρ 11-1. Μια πρωτιά που έδωσε στην Εθνική το προνόμιο να τοποθετηθεί επικεφαλής σε όμιλο στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποφεύγοντας σημαντικά ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ.

Και όλα αυτά χωρίς τους αστέρες του ελληνικού μπάσκετ. Με παίκτες όπως οι πρωτάρηδες Κατσίβελης, Γκίκας, Κακλαμανάκης, Χρυσικόπουλος, Τσαϊρέλης, Σαλούστρος, Λούντζης και Μουράτος. Πολλά υποσχόμενους που αν όλα εξελιχθούν καλά θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας την επόμενη δεκαετία όπως οι Μήτογλου, Κόνιαρης, Λαρετζάκης, Κασελάκης, Ντόρσεϊ, Μποχωρίδης.

Όλοι αυτοί πλαισιώθηκαν από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους (όχι απαραίτητα με το εθνόσημο) Αθηναίου, Σάκοτα, Μαυροειδή, Μαργαρίτη και Βουγιούκα, ενώ τον ρόλο της… σύνδεσης με το ένδοξο παρελθόν ανέλαβε η «σημαία» Γιάννης Μπουρούσης μαζί με τον συγκλονιστικό και καρδιά της ομάδας, Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Σλούκας, Καλάθης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, αδέρφια Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και ίσως οι Μάντζαρης, Κουφός και Παπαγιάννης θα βρεθούν στην Κίνα, στο παγκόσμιο ραντεβού του μπάσκετ.

Θα το χρωστούν όμως σε παίκτες που απέδειξαν σε κάθε ματς, στο παρκέ, τι σημαίνει «Εθνική Συνείδηση». Παίκτες που αψήφησαν τραυματισμούς, κούραση ή έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα (Μπουρούσης) για να αγωνιστούν σε ματς… αγγαρεία για πολλούς όπως κόντρα σε Μ. Βρετανία, Γεωργία ή Εσθονία.

Και πάνω απ’ όλα, παίκτες που ξέρουν πως όσο και αν μόχθησαν, όσο και αν έχυσαν κιλά ιδρώτα, τραβώντας το… κάρο στον κακοτράχαλο και διόλου λαμπερό δρόμο των προκριματικών, θα παραχωρήσουν τη θέση τους στους… βασικούς αφού είναι ζήτημα αν 3 ή 4 εξ αυτών θα έχουν την τύχη να συμπεριληφθούν στην αποστολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ