Τζόρτζεβιτς: «Με τον Αντετοκούνμπο η Ελλάδα θα είναι πάρα πολύ ισχυρή»

Τζόρτζεβιτς: «Με τον Αντετοκούνμπο η Ελλάδα θα είναι πάρα πολύ ισχυρή»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε για την Εθνική Σερβίας και πως θα παραταχθεί στο Παγκόσμιο της Κίνας, ενώ αναφέρθηκε στην Ελλάδα στεκόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική ομάδα της Σερβίας προετοιμάζεται για να είναι έτοιμη ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς σε δηλώσεις να μιλάς για το ρόστερ, τους παίκτες του, αλλά και για το αν θα πάρει τέσσερις σέντερ στην 12αδα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικάνοι με τις αρνήσεις μεγάλων ονομάτων να συμμετάσχουν στο τουρνουά, ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ της θα είναι μια πάρα πολύ δυνατή και υπολογίσιμη δύναμη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς:

Αρχικά είπε: «Οι παίκτες δούλεψαν πολύ σκληρά, δεν έχουμε τραυματισμούς και όλοι είναι σε ετοιμότητα. Τώρα περιμένουμε κι άλλους παίκτες να ενσωματωθούν, αυτούς δηλαδή που έχουν συμβόλαια με ομάδες του ΝΒΑ. Θα είναι μαζί μας τις επόμενες ημέρες».

Για τα προβλήματα των Αμερικάνων και ποιες ομάδες θα μπορέσουν να τους κοντράρουν: «Μετά τα προβλήματα των Αμερικάνων οι πιθανότητες είναι περισσότερες, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι εξαιρετικά δυνατό και πολλές ομάδες θα διεκδικήσουν τα μετάλλια, καθώς είναι πολλές ομάδες που βλέπουν πιθανότητες για μία διάκριση. Όλοι γνωρίζουν ότι στην πρόσφατη ιστορία διάφορες ομάδες νίκησαν τις ΗΠΑ. Η Γιουγκοσλαβία, η Ισπανία, η Αργεντινή, η Ελλάδα…

Έτσι, όλοι έχουν δικαίωμα να ελπίζουν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να χάσουν ξανά. Αλλά, είναι αλήθεια ότι περισσότερο έχω στο μυαλό μου ομάδες όπως η Λιθουανία, η Ρωσία, ενώ να αναφέρω και την Ελλάδα που με τον Αντετοκούνμπο θα είναι πάρα πολύ ισχυρή. Αν θυμάστε αυτή η ομάδα έπαιξε σπουδαία το 2014, κέρδισαν όλα τα ματς στον όμιλο και μετά έχασαν από εμάς. Είναι η ίδια γενιά.

Φυσικά δεν ξεχνώ την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Δε θέλω να ξεχάσω και να εκνευρίσω κάποια ομάδα. Ο Καναδάς και η Αργεντινή είναι μεγάλες ομάδες, ενώ η Αυστραλία δε χάνει ποτέ την ευκαιρία να δημιουργεί ένα πολύ δυνατό ρόστερ σε κάθε διοργάνωση. Θα είναι ένα εκπληκτικό Παγκόσμιο Κύπελλο και για αυτό είστε τόσοι πολλοί άνθρωποι σήμερα εδώ».

Για τους παίκτες στο ρόστερ και την τελική επιλογή για το Παγκόσμιο: «Από την ημέρα που μπήκαν σε αυτή τη λίστα με τους διεθνείς παίκτες, πήραν όλοι την ευκαιρία τους. Ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους, για την καριέρα τους, τις οικογένειές τους, τους συλλόγους τους και για την Εθνική Ομάδα.

Όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Στόχος μας είναι να σκεφτούμε και το μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχουμε σημαντικές διοργανώσεις μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι δική με ευθύνη να προετοιμάσουμε τη βάση των παικτών που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στους σκληρούς προκριματικούς αγώνες και στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για όλους».

Για το πόσους σέντερ θα έχει η Σερβία στο τουρνουά: «Θα δούμε. Παίξαμε ήδη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με τέσσερα σέντερ το 2014. Είχαμε πρόβλημα με τον Κρστιτς τότε. Το αποτέλεσμα ήταν καλό. Τώρα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να ακολουθήσουμε το ίδιο σύστημα. Φυσικά εξαρτάται από τους παίκτες και πώς θα ταιριάξουν μεταξύ τους. Είναι μία ιδέα πάντως. Στη θέση αυτή έχουμε ένα πλεονέκτημα και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε.

Φυσικά, ένα πράγμα είναι η ιδέα, ένα άλλο πράγμα είναι τα ονόματα, τα οράματα, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά που λέει ότι οι παίκτες πρέπει να προετοιμαστούν. Απολαμβάνω την καθημερινή δουλειά μου με αυτούς τους τύπους. Ο Μάτσβαν μου είπε σήμερα ότι είμαι καλός ηθοποιός, ότι δεν δείχνω τα πάντα. Αλλά τώρα είναι όμορφο να είσαι μέλος αυτής της Εθνικής Ομάδας κι αυτό ισχύει για όλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ