Λιθουανία-Ελλάδα 66-70 (παράταση)

Λιθουανία-Ελλάδα 66-70 (παράταση)

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε της Λιθουανίας με 70-66 στην παράταση και πήρε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Eurobasket U18 που διεξάγεται στον Βόλο. Αντίπαλος το Σάββατο η Ισπανία.

Επική πρόκριση για την Εθνική μας!

Η Ελλάδα επικράτησε της Λιθουανίας με 70-66 στην παράταση και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Eurobasket U18.

Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουμε την Ισπανία στον δρόμο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Σε έναν αγώνα ο οποίος δεν ήταν κατάλληλος για καρδιακούς, η Εθνική μας έδειξε μέταλλο νικήτριας για μία ακόμη φορά, μετά τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Φινλανδία στους «16».

Για 11η φορά στην ιστορία της η Ελλάδα προκρίθηκε στα ημιτελικά και πλέον βρίσκεται στη ζώνη των μεταλλίων όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (3/8, 21:15). Το άλλο ζευγάρι είναι Τουρκία-Σλοβενία.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα για την Εθνική μας ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 25 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικοί ήταν επίσης Νικολαϊδης και Καράμπελας.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στον αγώνα κάτι που δεν γινόταν συχνά σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς προηγήθηκε με 14-9, αλλά στη συνέχεια το προβάδισμα πήραν οι Λιθουανοί με 26-21. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική μας έκανε την αντεπίθεσή της, καθώς πήραμε το προβάδισμα με 40-35.

Στη συνέχεια το προβάδισμα εναλλασσόταν για τις δύο ομάδες, με τον Μαρτσουλιόνις να ισοφαρίζει στα 7 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος σε 55-55 και να οδηγεί το ματς στην παράταση.

Εκεί η Εθνική μας πήρε τελικά τη νίκη-πρόκριση με 70-66, με τον Ρογκαβόπουλο να είναι ψύχραιμος στις βολές.

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Σωτηρίου 10, Κουρτίδης 5, Καράμπελας 8, Νικολαϊδης 6, Γεωργαλάς, Ρογκαβόπουλος 25 (14ρ), Ματσάγγος, Καλόγηρος, Κάδρας 6, Σταυρακούκας 3, Τσάμης 4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ