Σκαριόλο: «Αν μου έλεγαν για χρυσό, θα τους έλεγα ‘καπνίστε κάτι άλλο’»

Σκαριόλο: «Αν μου έλεγαν για χρυσό, θα τους έλεγα ‘καπνίστε κάτι άλλο’»

Ο Σκαριόλο παραδέχθηκε πως η πορεία της Ισπανίας ήταν ανέλπιστα καλή, αλλά όλη αυτή η αμφισβήτηση έδωσε ένα έξτρα κίνητρο.

Η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Κίνας και ο Σέρτζιο Σκαριόλο, σε δηλώσεις του, παραδέχθηκε πως ούτε ο ίδιος δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

«Η χρονιά αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πρώτη σεζόν στο ΝΒΑ και πήραμε πρωτάθλημα, ενώ στην εθνική ομάδα με τόσα προβλήματα φτάσαμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μόνο στα όνειρά μου θα περίμενα τέτοια σεζόν.

Θυμάμαι τις αμφιβολίες που υπήρχαν για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν μας έλεγε τότε πως στο τέλος αυτής της διαδρομής θα παίρναμε το χρυσό, εγώ θα του συνιστούσα να καπνίσει κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν ρεαλιστικό».

Ωστόσο, όπως τόνισε ο τεχνικός της εθνικής Ισπανίας η αμφισβήτηση ήταν ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες και εκείνον, καθώς η ομάδα έχει αποδείξει πράγματα τόσες φορές.

«Τρεις ομάδες είχαν τόσες πολλές και σημαντικές απουσίες, εμείς, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Κανείς δεν περίμενε από μας να ξεχωρίσουμε κι εγώ είπα στους παίκτες ότι δεν το καταλαβαίνω αυτό. Η Ισπανία έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη πως μπορεί να τα καταφέρει παρότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές απουσίες. Μπορεί η συνολική μας ποιότητα να έχει πέσει από τραυματισμούς ή την ηλικία κάποιων παικτών, αλλά έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να το αναπληρώσουμε με άλλες αρετές.

Πώς μπορείς να αμφισβητείς αυτή την ομάδα μετά τα όσα πέτυχε; Έχει αποδείξει τόσες φορές πως είναι πιο πιθανό να συνεχίσει να πετυχαίνει παρά να σε απογοητεύει. Κάθε φορά όμως φαίνεται πως πρέπει να αρχίζεις από το μηδέν για να αποδεικνύεις πράγματα. Κι αυτό είναι ένα κίνητρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ