Η FIBA ανακοίνωσε τις 24 ομάδες των προολυμπιακών τουρνουά

Η FIBA ανακοίνωσε τις 24 ομάδες των προολυμπιακών τουρνουά

Η FIBA με ανακοίνωση της έκανε γνωστές τις 24 ομάδες που θα παλέψουν για τέσσερα εισιτήρια στα προολυμπιακά που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε και πλέον οι Εθνικές ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020 το διάστημα μεταξύ 23-28.

Η FIBA ανακοίνωσε τις 24 ομάδες που θα λάβουν μέρος και θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Ανάμεσα τους βρίσκονται οι 16 που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ εξασφάλισαν τη θέση τους λόγω της κατάταξης τους στο Ranking της FIBA.

Έτσι από κάθε ζώνη προκρίθηκαν οι Κροατία και Σλοβενία από την Ευρώπη, Μεξικό και Ουρουγουάη από την Αμερική, Κίνα και Κορέα από Ασία-Ωκεανία και Ανγκόλα και Σενεγάλη από την Αφρική.

Η Ελλάδα θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και έτσι αναμένεται να έχει μια φαινομενικά πιο βατή κλήρωση ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια που δίνει η ευρωπαϊκή ζώνη.

Πλέον το τελευταίο ζήτημα που απομένει είναι να δούμε σε ποιες χώρες θα διεξαχθούν τα τουρνουά με την FIBA να αναμένεται αρκετά σύντομα να ανακοινώσει τις χώρες που θα αναλάβουν αυτή την ευθύνη.

Αναλυτικά οι 24 ομάδες του προολυμπιακού τουρνουά:

Ανγκόλα, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κορέα, Λιθουανία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Σενεγάλη, Σερβία, Σλοβενία, Τυνησία, Τουρκία, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ