Η «ανάποδη» ΕΟΚ και οι τρεις που πήραν «ανάποδες»…

Η «ανάποδη» ΕΟΚ και οι τρεις που πήραν «ανάποδες»…

Η Ομοσπονδία δεν αιφνιδιάστηκε. Απλά, ενδιαφέρεται μόνο να στρέψει την κοινή γνώμη σε βάρος των παικτών και του Ολυμπιακού.

Να πάρουμε τα πράγματα “ανάποδα”. Πως μάθαμε ότι οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού ενημέρωσαν την Ομοσπονδία ότι δεν προτίθενται να κατέβουν στο Προολυμπιακό τουρνοά; Από διαρροή της Ομοσπονδίας. Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα. Η Ομοσπονδία αντί να ενεργήσει ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα διαρρέει την επιστολή και παρουσιάζει τετελεσμένα. Λάθος διαχείριση μια κρίσης.

Επικοινωνιακή αντιμετώπιση με στόχο να εκτεθούν οι τρεις παίκτες και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός. Συνεχίζοντας “ανάποδα”, πάμε παρακάτω. Είναι ο Ρικ Πιτίνο εκείνος που δήλωνε, στο πλευρό του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ότι ήρθε μόνο για την Εθνική και δεν θα πάει σε σύλλογο. Σύμφωνα μάλιστα με τις διαρροές, την δέσμευση αυτή επανέλαβε μιλώντας με τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου.

Κατά συνέπεια, οφείλει ο ίδιος να καθαρίσει το πιάτο του. Βρίσκεται εκτεθειμένος απέναντι στους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού. Και κάτι ακόμα: Η Ομοσπονίδα πήρε την επιστολή των τριών παικτών και δεν ενημέρωσε τον προπονητή ώστε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης; Είναι πιθανό ο κ. Πιτίνο να έμαθε για τους τρεις από την διαρροή στον Τύπο.

Σε κάθε περίπτωση μια Ομοσπονδία που δεν κάνει καθαρά τις δουλειές της, αφήνει να δημιουργούνται προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο της προσπέθεια την Εθνικής Μπάσκετ για πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Πρόκειται για την Ομοσπονδία που κρύφτηκε όταν ο Ρικ Πιτίνο δεν κράτησε την υπόσχεσή του και προσλήφθηκε στον Παναθηναϊκό. Ηταν υποχρέωσή της να προλάβει τις εξελίξεις και δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Μάλιστα με την διαρροή ενεργεί σαν να θέλει να εκθέσει τους παίκτες και τον Ολυμπιακό αντί να βρει λύση στο πρόβλημα. Πάνω από την ουσία που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς, οι εντυπώσεις για τον “άδικο” πόλεμο που δέχεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Μπορεί να έχει κανείς τις επιφυλάξεις του για την απόφαση των παικτών και για τα κίνητρά τους αλλά από την πλευρά της Ομοσπονδίας γίνεται ενός είδους ηθικός εκβιασμός στους παίκτες.

Αντί το ανάθεμα να πέσει σε εκείνους που οδήγησαν εδώ τα πράγματα να πέσει σε αυτούς που κινήθηκαν τελευταίοι όταν διαπίστωσαν ότι οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν τηρήθηκαν. Δεν παριστάνω τον αφελή ώστε να πιστέψω πως οι παίκτες ενήργησαν μόνο με δική τους πρωτοβουλία ανεξάρτητα από την θέληση της ομάδας τους. Θυμίζω απλά ότι το πρόβλημα το δημιούργησε η Ομοσπονδία όταν ο Ρίκ Πιτίνο ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Παναθηναϊκό.

Τότε έπρεπε να σταθμίσει την κατάσταση και να πάρει πρωτοβουλίες. Θυμίζω ότι τότε (πάλι με διαρροές) εμφανιζόταν αιφνιδιασμένη από την απόφαση του αμερικανού προπονητή. Τώρα δεν αιφνιδιάστηκε. Τώρα απλά κάνει ότι μπορεί για να στρέψει την κοινή γνώμη σε βάρος των παικτών και του Ολυμπιακού. Μικροπολιτική διαχείριση ενός σπουδαίου ζητήματος και τίποτα παραπάνω. Θλίψη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ