Σκουρτόπουλος: «Πρόκριση από τις πρώτες αγωνιστικές στο Ευρωμπάσκετ»

Σκουρτόπουλος: «Πρόκριση από τις πρώτες αγωνιστικές στο Ευρωμπάσκετ»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε κατά την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας στην Πάτρα, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2021 από τις πρώτες αγωνιστικές.

Για την Πάτρα αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής ανδρών τη Δευτέρα (17/2) ενόψει του πρώτου αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 με αντίπαλο τη Βουλγαρία.

Το τζάμπολ έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (21/2) στις 19:00, στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος». Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Θανάση Σκουρτόπουλου, οι Έλληνες διεθνείς θέλουν να μπουν με το δεξί και ιδανικά να κάνουν το «2 στα 2», καθώς ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βοσνία, τη Δευτέρα (24/2, 21:00).

Χωρίς τους παίκτες που συμμετέχουν με τις ομάδες τους στη Euroleague, δηλαδή τους Έλληνες διεθνείς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, θα αγωνιστεί η Εθνική, όπως τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της αποστολής για την πρωτεύουσα της Αχαΐας. Εκτός βρίσκεται λόγω τραυματισμού και ο Νίκος Γκίκας. Όπως εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, στόχος είναι «να πάρουμε τα αποτελέσματα γρήγορα και στις δύο-τρεις πρώτες αγωνιστικές να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση». Αποκάλυψε δε πως «θέλουμε να περάσουμε σε μια μεγάλη ανανέωση και να μπουν στην ομάδα παιδιά μικρότερης ηλικίας».

Αναλυτικά, μιλώντας για το νέο ξεκίνημα της εθνικής ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, είπε: «Έχουμε μπει πλέον στην διαδικασία και ξέρουμε τι χρειάζεται να γίνει. Δυστυχώς, οι παίκτες της Euroleague ούτε αυτή τη φορά είναι μαζί μας και πάμε σε ένα νέο γκρουπ αθλητών. Υπάρχουν απουσίες όπως αυτή του Γκίκα, κάποια μικροπροβληματάκια και φτάσαμε σε μια ομάδα που βγαίνει από μία δεξαμενή 30 με 35 παικτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ