Τάιλερ Ντόρσεϊ : «Θέλω να βοηθήσω την Εθνική, νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας»

Τάιλερ Ντόρσεϊ : «Θέλω να βοηθήσω την Εθνική, νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας»

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ Τάιλερ Ντόρσει, ανέφερε σε συνέντευξή του πως θέλει να γίνει κομμάτι της ομάδας και να τη βοηθήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μελλοντικές διοργανώσεις.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, στα 21 του είναι μέλος των Ατλάντα Χοκς στη πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ όπου μετρά 5,9 λεπτά συμμετοχής και 2 πόντους μέσο όρο σε 11 παιχνίδια. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση της Εθνικής και στο πόσο μέσα στην ελληνική κουλτούρα βρίσκεται.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξης του Ντόρσεϊ:

Για την υπόθεση του τραυματισμού στον αστράγαλο που του στέρησε τη συμμετοχή στο Eurobasket το προηγούμενο καλοκαίρι:

«Δεν μπορούσα να πάω αυτό το καλοκαίρι λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Προκειμένου να είμαι έτοιμος και υγιής για τη σεζόν στο ΝΒΑ έπρεπε να ακολουθήσω την κατάλληλη διαδικασία αποθεραπείας, οπότε δεν ήμουν στην ομάδα. Ωστόσο παρακολούθησα την πορεία της ομάδας στο Ευρωμάσκετ και νομίζω πως η ομάδα έδειξε σπουδαία στοιχεία. Θέλουμε όλοι να πάμε καλύτερα και να φέρουμε ξανά την Ελλάδα στις κορυφαίες ομάδες».

Για τα πρώτα δυο ματς της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 ανέφερε:

«Ήταν μία δύσκολη νίκη κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία και μία πειστική κόντρα στο Ισραήλ. Ο στόχος ήταν οι νίκες και τα παιδιά τα κατάφεραν. Έτσι, το πρώτο κομμάτι της αποστολής εξετελέσθη. Υπάρχουν κι άλλα ματς που πρέπει να πάρουμε για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε αυτή τη διοργάνωση και θέλω να βοηθήσω την ομάδα ώστε να τα καταφέρει».

Για το μέλλον που θα ήθελε να έχει στην ελληνική ομάδα:

«Όλοι θέλουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι μία σπουδαία διοργάνωση στην Κίνα και θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να χτίσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Το να είμαι μέλος της ομάδας που θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος για μένα».

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2015 στο οποίο συμμετείχε:

«Ήταν μία σπουδαία εμπειρία, μία καινούρια κατάσταση, ένα νέο περιβάλλον. Κλήθηκα να προσαρμοστώ το ταχύτερο δυνατό, για να βοηθήσω την ομάδα. Η όλη διαδικασία και η εμπειρία με βοήθησε στο πλαίσιο του ντραφτ και τις πρώτες μου εβδομάδες στο NBA. Έμαθα πολλά ως αθλητής και ως άνθρωπος. Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας».

Τέλος για την ελληνική κουλτούρα που μόνο άγνωστη δεν του είναι ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εξ αρχής ήμουν μέσα στην ελληνική κουλτούρα. Στο σπίτι και στην οικογένεια, ήταν παρούσα η Ελλάδα. Η γιαγιά μου ζούσε κοντά σε εμάς και η ελληνική επιρροή στη ζωή μου ήταν ανέκαθεν δυνατή. Αποφάσισα να παίξω για την Ελλάδα και πήρα το διαβατήριο πολύ γρήγορα.

Είμαι περήφανος που είμαι μέρος του ελληνικού προγράμματος για τα επόμενα χρόνια και θέλω να είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών. Θέλω να βοηθήσω στις επόμενες διοργανώσεις, στο Παγκόσμιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ευρωμπάσκετ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ