Πολωνία-Τουρκία 87-86: Πήρε τη ματσάρα η Πολωνία (vid)

Πολωνία-Τουρκία 87-86: Πήρε τη ματσάρα η Πολωνία (vid)

Η Πολωνία ήταν η νικήτρια του πρώτου αγώνα της δεύτερης ημέρας του τουρνουά «Ακρόπολις», επικρατώντας της Τουρκίας σε ένα συγκλονιστικό ματς.

Μόνο φιλικό δεν θύμιζε το παιχνίδι ανάμεσα στην Πολωνία και την Τουρκία για το τουρνουά «Ακρόπολις» που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, ενόψει προκριματικών Παγκοσμίου και Eurobasket.

Οι δύο ομάδες πάλεψαν σκληρά μέχρι το τέλος, με τους Πολωνούς να είναι αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, επικρατώντας με 87-86.

Διαβάστε επίσης: Η 14άδα της Εθνικής με Γεωργία

Το ματς

Η Πολωνία μπήκε καλύτερα στον αγώνα και με όπλο την σκληρή της άμυνα προηγήθηκε με +8 ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο με 6 πόντους διαφορά (23-17). Στη συνέχεια οι Τούρκοι ανέβασαν ρυθμούς και παρά την απουσία του Τσεντί Οσμάν, που ήταν κυρίαρχος στην πρεμιέρα απέναντι στη Γεωργία, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στην ισορροπία και να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ με 35-38.

Με την αρχή του ημιχρόνου οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν και ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (36-45), με τους Κορκμάζ και Σενγκούν να ξεχωρίζουν. Παρ’ όλα αυτά η χαρά δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι Πολωνοί ανέτρεψαν το σκορ και έφτασαν να προηγούνται με 63-59.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ληταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι. Στα τελευταία λεπτά οι εναλλαγέσ ήταν συνεχείς. Ένα τρίποντο του Σανλί και ένα «γκολ φάουλ» του Οσμάν έφεραν το ματς στον πόντο (80-79) στα 50″, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Άαρον Σελ ευστόχησε σε δεύτερο σερί τρίποντο για το 83-79.

Στις τελευταίες κατοχές ο Λάρκιν έκλεψε και με λέι απ έκανε το 86-85 για την ομάδα του. Στα 9″ για τη λήξη ο Πονίτκα «διάβασε» εξαιρετικά την άμυνα των Τούρκων και έδωσε έτοιμο καλάθι στον Μπαλτσερόφσκι, που έγραψε το τελικό 87-86.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ