Μπάτμαν και Ρόμπιν: 102 πόντους σε ένα 24ωρο Γιάννης και Ντόρσει

Μπάτμαν και Ρόμπιν: 102 πόντους σε ένα 24ωρο Γιάννης και Ντόρσει

Ο Γιάννης προκαλεί δέος, ο Ντόρσει εκτελεί κατά ριπάς και η εθνική είναι… κορυφή.

Ο Γιάννης; Αυτό που λέμε συνήθης ύποπτος. Καμιά έκπληξη για τους 27 πόντους χθες με τη Κροατία και τους 25 απόψε με τους Ιταλούς. Μια μπάντα που παίζει τα πάντα είναι και μόλις άρχισε να σολάρει.

Δεν είναι μόνος του όμως ο καλύτερος παίκτης του κόσμου σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ο Τάιλερ Ντόρσει έχει καταφέρει πραγματικά να γίνει ο δεύτερος πόλος στην ελληνική επίθεση. Με τρομερή αξιοπιστία στο σουτ και με εκείνο το «κρύο αίμα» που αποτελεί ούτως ή άλλως σήμα κατατεθέν κάθε σουτέρ: 27 και αυτός με τους Κροάτες, 23 απόψε με εκείνο το μεγάλο τρίποντο λίγο πριν το φινάλε που έκανε το 81-77… 84-77 και επί της ουσίας καθάρισε τη μπουγάδα. Δολοφόνος ο πρώην Ερυθρόλευκος και νυν άσος των Μάβερικς.

Διαβάστε επίσης: Η εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Καρεμπέ, ο… Μπουτραγκένιο και το παρασκήνιο του deal με τον Μαρσέλο

Και κάπως έτσι; Ακριβώς 102 πόντους οι δύο τους από τους 174 που συνολικά σκόραρε η εθνική σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια. Σα να λέμε το 58.6 των πόντων μας. Μια επίδοση που εξηγεί πολλά για τον τρόπο που παίζουμε, για το πώς έχουμε κατοχυρώσει μια επιθετική συγκομιδή 87 πόντων ανά ματς και κυρίως για το πόσο σημαντικό είναι ο Ντόρσει να μπορέσει να συνεχίσει να ακολουθεί τον Γιάννη σε αυτό το μονοπάτι.

Έχει 11 στα 19 τρίποντα ο ομογενής γκαρντ: Με 5/9 χθες και 6/10 απόψε. Ποσοστό 57,8% πίσω από τα 6,75 όταν όλοι οι υπόλοιποι διεθνείς είχαν 7/25 απόψε και 5/24 χθες. Σουτάρουν όλοι οι υπόλοιποι με 24,4% , έχουν όλοι μαζί ένα παραπάνω τρίποντο από τον Ντόρσει (12/49) σε αυτή την αφετηρία αν δεν έχει γίνει αντιληπτό.

Δεν ήταν ότι και ότι αυτά τα δύο ματς: ήταν οι «τελικοί» για την πρώτη θέση του γκρουπ. Ήταν τα ματς που ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν έχει αγωνιστεί καθόλου, ο Παπαγιάννης έπαιξε λίγο μόνο απόψε και οι Σλούκας με τον Παπαπέτρου που επίσης έρχονται από τραυματισμούς ακόμη ψάχνουν τον καλό τους εαυτό. Το δίδυμο λοιπόν καθάρισε για όλους. Και εξασφάλισε επί της ουσίας μια ολόκληρη εβδομάδα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Μέχρι το… Βερολίνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ