Τα «όργια» του Βεζένκοφ που πάνε χαμένα και το «κρίμα» με το διαβατήριο

Τα «όργια» του Βεζένκοφ που πάνε χαμένα και το «κρίμα» με το διαβατήριο

Σκορπάει… τρόμο ο Σάσα Βεζένκοφ στο Eurobasket, έχοντας 80 πόντους και 34 ριμπάουντ σε τρεις αναμετρήσεις – Θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει στην Εθνική Ελλάδος και να κάνει «όργια» με τη γαλανόλευκη.

Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε! Ο Σάσα Βεζένκοφ μετά τη σπουδαία σεζόν που έκανε με τον Ολυμπιακό, τον οποίο οδήγησε εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και στο Final 4 της Euroleague, συνεχίζει τα… όργια με την εθνική ομάδα της Βουλγαρίας.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει εξελιχθεί σε ηγέτη για την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, με τον 27χρονο άσο να έχει βάλει 80 πόντους σε τρεις αναμετρήσεις, έχοντας επίσης 34 ριμπάουντ, με τις εμφανίσεις του να είναι άκρως εντυπωσιακές και αντιπροσωπευτικές του σπουδαίου ταλέντου του.

Στον αγώνα της πρεμιέρας με την Ισπανία ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 26 πόντους, με 5/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 7/8 βολές, ενώ επίσης είχε 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής με την Τουρκία είχε 28 πόντους, με 9/16 δίποντα, 1/7 τρίποντα και 7/7 βολές, ενώ επίσης είχε 15 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο είχε επίσης 20+ πόντους, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 26 πόντους, έχοντας 5/7 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 1/1 βολή, ενώ επίσης κατέβασε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο.

Εμφανίσεις που θα ζήλευαν πολλοί σούπερ σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ, με τον Σάσα Βεζένκοφ να είναι καταιγιστικός στο φετινό Eurobasket και να συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, έχοντας δουλέψει σκληρά καθόλη τη διάρκεια της σεζόν με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και έχοντας εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα 4άρια της Ευρώπης. Εμφανίσεις που τον έχουν αναγάγει χωρίς αμφιβολία σε ηγέτη της Βουλγαρίας, αλλά και σε έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους, με όλες τις άμυνες πλέον να προσαρμόζονται πάνω του και τους προπονητές να ψάχνουν τρόπους για να τον σταματήσουν.

Ενας παίκτης που θα μπορούσε κάλλιστα να αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδος αντί για την εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, κάτι που εάν συνέβαινε θα είχε μετατρέψει αυτόματα τη γαλανόλευκη στο Νο.1 φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο φετινό Eurobasket, αλλά και σε ένα από τα φαβορί για το επόμενο Μουντομπάσκετ. ΄

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει γεννηθεί στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία (6/8/1995), αλλά έχει καταγωγή από την Βουλγαρία και ρίζες από την Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, αλλά γρήγορα ήρθε στη Θεσσαλονίκη και τον Αρη, στον οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Εκεί έμαθε επί της ουσίας τα μυστικά του αθλήματος και άρχισε να… ονειρεύεται μπασκετικά κατορθώματα, όπως αυτά που κάνει τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο φετινό Eurobasket. Στον Αρη πήγε το 2009 και έπαιξε μέχρι το καλοκαίρι του 2015, όταν μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα, πριν επιστρέψει το 2018 στην Αθήνα για να φορέσει τα ερυθρόλευκα του πειραϊκού συλλόγου.

Ηρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 14 ετών και ουσιαστικά μεγάλωσε στη χώρα μας, στην οποία φυσικά ανδρώθηκε και μπασκετικά. Θα μπορούσε κάλλιστα, λοιπόν, να είχε πάρει ελληνικό διαβατήριο και να αγωνίζεται στη γαλανόλευκη. Εάν είχε συμβεί αυτό, η Εθνική Ελλάδος θα είχε στο ρόστερ της ένα… υπερόπλο, που θα την έκανε παντοδύναμη στις θέσεις των ψηλών και θα τη βοηθούσε πολύ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην επίθεση, κοντά αλλά και μακριά από το καλάθι, αφού είναι δεινός σουτέρ τριών πόντων, αλλά και στην άμυνα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί πολύ και στην πίσω πλευρά του παρκέ.

Δυστυχώς, όμως, αγωνίζεται στην Βουλγαρία, με τον Σάσα Βεζένκοφ να παλεύει μόνος του απέναντι στα μεγαθήρια που έχουν οι υπόλοιπες εθνικές ομάδες και φυσικά χωρίς να έχει επί της ουσίας ελπίδες για κάποια διάκριση. Στο φετινό Eurobasket η Βουλγαρία μετά από τρεις αγωνιστικές βρίσκεται στην τελευταία θέση του Α’ ομίλου, έχοντας δεχθεί 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ