Λιθουανία – Γερμανία 107-109:Τι ματς Θεέ μου: Η Γερμανία γονάτισε τη Λιθουανία και πλησιάζει την εθνική μας!

Λιθουανία – Γερμανία 107-109:Τι ματς Θεέ μου: Η Γερμανία γονάτισε τη Λιθουανία και πλησιάζει την εθνική μας!

Σε μυθικό ματς η Γερμανία νίκησε στη δεύτερη παράταση τη Λιθουανία με 109-107 και βλέπει στην 8αδα την Ελλάδα

Τι ματς θεέ μου! Η Γερμανία σε ματς θρίλερ επικράτησε στη δεύτερη παράταση με 109-107 της Λιθουανίας για την τρίτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Εurobasket με τιτανομαχία των Βάγκνερ και Βαλαντσιούνας που πέτυχαν από 32 και 34 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο και τον Βάγκνερ να ξεκινάει ζεστός και τους Σαμπόνις και Γκριγκόνις να προσπαθούν να τον σταματήσουν. Εκεί όμως εμφανίστηκε ο Λο ο οποίος πήρε τη μπάλα από τα χέρια του σταρ των Γερμανών και έκλεισε την περίοδο με σκορ ισόπαλο 19-19.

Διαβάστε επίσης: Έχει δίδυμο αδερφό ο Γιώργος Πρίντεζης; Ποιος είναι αυτός στο Γερμανία-Λιθουανία (pic)

Η συνέχεια είχε διαιτησία με τους Λιθουανούς να συμπληρώνουν τα 5 φάουλ μέσα σε 2 λεπτά και τους Γερμανούς να το εκμεταλλεύονται αφού ξέφυγαν με 21-30. Εκεί όμως ξεκίνησε το θωρηκτό που λέγεται Βαλανσιούνας που πήρε όλες τις επιθέσεις σχεδόν και έκανε διαγωνισμό με τον Βάγκνερ για το ποιος θα βάλει περισσότερους πόντους. Εκεί εμφανίστηκε και ο Κουζμίνσκας με 2 τρίποντα στη σειρά για να κλείσει το ημίχρονο στο 41-46 υπέρ της οικοδέσποινας.

Στη τρίτη περίοδο ο Βαλαντσιούνας έπαιρνε το ένα φάουλ μετά το άλλο και ο Μπραζντέικις έφερε το ματς στο «Χ» μετά από ώρα (63-63) με τους Γερμανούς όμως να κλείνουν μπροστά την περίοδο με 66-65.

Η τελευταία περίοδος ήταν συγκλονιστική με τον Σρέντερ να εμφανίζεται στο ματς σαν μηχανής θεός και να κουβαλάει επιθετικά τη Γερμανία και να την φέρνει ένα βήμα από τη νίκη αφού στο 38′ το σκορ ήταν 84-89. Όμως ο Βαλανσιούνας με 5 σερί πόντους έστειλε το ματς στη παράταση με σκορ 89-89.

Η πρώτη παράταση ήταν απλά απολαυστική με τον Γκριγκόνις να δίνει το προβάδισμα στη Λιθουανία με 96-93 αλλά ο Σρέντερ με γκολ φάουλ έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση αφού ο Βάγκνερ στην εκπνοή αστόχησε.

Στη δεύτερη και τελευταία παράταση ο Λο με δύο τεράστια τρίποντα έγραψε το 104-109 και έβαλε τις βάσεις νίκης όμως χρειάστηκε στο τέλος να αστοχήσει σε τρίποντο ο Μπουτκεβίτσιου για το τελικό 107-109 υπέρ των Γερμανών.

Με αυτή τη νίκη οι Γερμανοί βάζουν πλώρη για την πρώτη δυάδα και θα παίξουν την πρωτιά με τους Σλοβένους. Σε περίπτωση ήττας είναι πολύ πιθανό στην 8αδα να διασταυρωθεί με την Εθνική μας ομάδα στο κατάμεστο Βερολίνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ