Ουγγαρία – Λιθουανία 64-87: Eύκολα η πρώτη νίκη για τους Λιθουανούς

Ουγγαρία – Λιθουανία 64-87: Eύκολα η πρώτη νίκη για τους Λιθουανούς

Οι Λιθουανοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο Eurobasket με 87-64 κόντρα στους αδύναμους Ούγγρους

Η Λιθουανία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Eurobasket αφού επικράτησε της Ουγγαρίας με 87-64 και πλέον κοιτάει τον τελικό για την πρόκριση κόντρα στη Βοσνία.

Το ματς ξεκίνησε με του Λιθουανούς φουριόζους και να προηγούνται νωρίς νωρίς με 9-17, όμως οι Ούγγροι, που δεν έχουν πλέον τον Άνταμ Χάνγκα στην ομάδα τους λόγω τραυματισμού, ξύπνησαν και έφεραν το ματς στο -4 στη λήξη της περιόδου (18-22).

Διαβάστε επίσης: Εθνική: Ο διαστημικός Γιάνναρος έκανε ρεκόρ πόντων με 41 πόντους κόντρα στην Ουκρανία (vid)

Στη δεύτερη περίοδο οι Ούγγροι προηγήθηκαν με 29-28 όμως από εκείνο το σημείο υπήρχε μόνο Λιθουανία. Σαμπόνις και Γιοκουμπάιτις συνεργάστηκαν άψογα και όταν προστέθηκε στην εξίσωση ο Βαλαντσιούνας, το σερί έφτασε στο 0-13, με το ημίχρονο να κλείνει στο 33-48.

Και στην τρίτη περίοδο το σκηνικό έμεινε το ίδιο με τους Λιθουανούς να παίζουν στο φούλ λόγω των τριών συνεχόμενων ηττών. Οι Γκριγκόνις από την περιφέρεια και ο Βαλαντσιούνας από τη ρακέτα έκαναν ότι ήθελαν στην αντίπαλη άμυνα και έφεραν το +25. Οι περιφερειακοί της Λιθουανίας έφεραν τη διαφορά στο +26 και ο Εχόντας ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο +23 (52-75).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Μάξβιτς να ξεκουράζει βασικούς παίκτες ώστε να είναι φρέσκοι για τον τελικό της πρόκρισης κόντρα στη Βοσνία. Με το τελικό 87-64 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 33-48, 52-75, 64-87

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ