Ευρωμπάσκετ: Οι «χρυσές» επιδόσεις του Γιάννη δεν έφταναν για το μετάλλιο… (pics, vids)

Ευρωμπάσκετ: Οι «χρυσές» επιδόσεις του Γιάννη δεν έφταναν για το μετάλλιο… (pics, vids)

MVP στο NBA, MVP και στο Eurobasket ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο 27χρονος σούπερ σταρ έκανε τα πάντα σε Μιλάνο και Βερολίνο, με την Ελλάδα όμως να μένει ξανά μακριά από τη ζώνη των μεταλλίων.

Ολα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν. Και στην περίπτωση της Ελλάδας, τα πάντα τέλειωσαν νωρίς. Η Εθνική μας ομάδα πήγε με όνειρα και ελπίδες για κάτι καλό στο Βερολίνο. Παρουσιαζόταν ως το μεγάλο φαβορί του Eurobasket μετά τον πρόωρο αποκλεισμό των Σέρβων του Νίκολα Γιόκιτς. Ωστόσο, έπεσε σε… γερμανικό μπλόκο. Το εμπόδιο των Σρέντερ και Τάις αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με το εφετινό ταξίδι να σταματά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Για ακόμη μια χρονιά, η Ελλάδα μένει μακριά από τη ζώνη των μεταλλίων, παίρνοντας πρόωρα το αεροπλάνο της επιστροφής. Στα do or die ματς των νοκ άουτ δεν χωράνε λάθη και η Εθνική πιάστηκε αδιάβαστη στην πιο κρίσιμη καμπή του θεσμού. Με τους παίκτες του Χέρμπερτ να βλέπουν σαν… βαρέλι το ελληνικό καλάθι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι ο μοναδικός (31 πόντοι με 13/22 σουτ) που πάλεψε με νύχια και με δόντια για να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά. Αλλά δεν τα κατάφερε, με το ροζ φύλλο να καταλήγει με συνοπτικές διαδικασίες στους οικοδεσπότες.

Διαβάστε επίσης: Η επιστροφή του Κώστα Τσιμίκα: «Έλαμψε» κόντρα στον Άγιαξ ο Greek Scouser (pics, vids)

«Τρελά» στατιστικά

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια, πρέπει να δέσουμε σαν ομάδα, να δημιουργήσουμε χημεία. Πρέπει να θέτουμε στόχους που είναι ρεαλιστικοί, έτσι είμαι και εγώ σαν άνθρωπος», είχε δηλώσει τις πρώτες μέρες του Αυγούστου ο Γιάννης, που ήταν και ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες του γαλανόλευκου… ναυαγίου. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς πήρε σε αρκετές περιπτώσεις από το χεράκι την Εθνική μας ομάδα, με τα νούμερά του να αποτυπώνουν την αλήθεια.

Ο Greek Freak ήταν καταπληκτικός στο Eurobasket και έκανε τη διαφορά στις 6 αναμετρήσεις που αγωνίστηκε. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων, που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να του ανακόψουν την πορεία προς το καλάθι. Με μέσο όρο 29. 3 πόντους ανα αγώνα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέχει την πρωτιά των σκόρερ της διοργάνωσης και ουσιαστικά, μόνο ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να τον γκρεμίσει από την κορυφή.

Ο δις MVP του NBA προσέφερε μοναδικές παραστάσεις στο ελληνικό κοινό και φυσικά κανείς δεν ξεχνάει την εξωπραγματική του εμφάνιση κόντρα στην Ουκρανία, όπου με 41 πόντους, άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Ο σταρ των Μπακς έστησε ένα απίθανο πάρτι, με τον μπασκετικό κόσμο να τον αποθεώνει.

Παράλληλα, ο 27χρονος παίκτης μέτρησε στο τουρνουά 8.8 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 0.8 μπλοκ, κάνοντας τρομερή δουλειά και στις δυο πλευρές του παρκέ. Τις περισσότερες φορές όμως, ο Γιάννης ήταν απελπιστικά μόνος. Και αυτό κάνει… μπαμ με μια απλή ματιά στα στατιστικά της Εθνικής. Με τον Greek Freak στους 29.3 πόντους, ο αμέσως επόμενος γαλανόλευκος σε μέσο όρο ήταν ο Ντόρσεϊ με 13.6. Χαώδης η διαφορά… Το ίδιο σκηνικό και στον σημαντικό τομέα των ριμπάουντ, με τους Κώστα Παπανικολάου (5.4) και Δημήτρη Αγραβάνη (3.7) να έρχονται πίσω από τον Αντετοκούνμπο.

Στο ίδιο έργο, θεατές…

Στην περίφημη μάχη του 2019 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το σφύριγμα-εφεύρεση των διαιτητών. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για μόλις 23 λεπτά, με το διαιτητικό τρίο να τον αποβάλλει με 5 φάουλ.

Το 5ο φάουλ στον Greek Freak έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό της Ελλάδας, με τον Γιάννη να ξαναζεί τον ίδιο… εφιάλτη στον χθεσινό προημιτελικό με τη Γερμανία.

Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο σούπερ σταρ των Μπακς και της «γαλανόλευκης» έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Τίμαν, το οποίο ήταν το δεύτερο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια.

Ο Γιάννης δεν είχε την κατάλληλη βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Και αυτό ήταν το… κλειδί. Με τους περισσότερους «γαλανόλευκους» σε ρηχά νερά, ο 27χρονος σταρ επωμίστηκε όλο το βάρος της ευθύνης. Ο Greek Freak μόχθησε, έδωσε πολλές μάχες, αλλά ήταν πρακτικά αδύνατο να οδηγήσει μόνος του την ομάδα του Ιτούδη στη ζώνη των μεταλλίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ