Το χρυσό μετάλλιο που διεκδικεί ο Ολυμπιακός στο Ευρωμπάσκετ (Vids)

Το χρυσό μετάλλιο που διεκδικεί ο Ολυμπιακός στο Ευρωμπάσκετ (Vids)

Γαλλία και Ισπανία κοντράρονται στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, σε ένα ματς που διεκδικεί χρυσό και ο Ολυμπιακός...

Το φετινό Ευρωμπάσκετ πλησιάζει στο φινάλε του την Κυριακή, με τον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία να είναι το ιδανικό τέλος σε μια «τρελή» διοργάνωση.

Μετά την απίθανη εμφάνιση στον ημιτελικό με την Πολωνία, οι τρικολόρ εξασφάλισαν ένα ακόμη μετάλλιο τα τελευταία χρόνια, όμως θέλουν αυτή τη φορά το χρώμα του να είναι χρυσό. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και πάλι απέναντι στη «Φούρια Ρόχα» και έχει έναν και μόνο στόχο. Το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό.

Η Γαλλία όπως και η Ισπανία δεν ήταν ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί στο ξεκίνημα, όμως και πάλι έφτασαν μέχρι τέλους. Μαζί με τους τρικολόρ, χρυσό μετάλλιο διεκδικεί και ο Ολυμπιακός, αφού στη 12αδα τους δεσπόζει το όνομα του Μουσταφά Φαλ, του «πύργου» των Πειραιωτών, που έκανε θραύση την περασμένη σεζόν με τα ερυθρόλευκα.

Ο Φαλ είναι πάντα στις επιλογές του Κολέ, τα τελευταία χρόνια και δεν γινόταν να λείπει και από τη φετινή ομάδα, παρότι είχε έναν τραυματισμό, που οριακά τον έφερε στο να προλάβει τη διοργάνωση. Τελικά, ο Γάλλος ψηλός έδωσε κανονικά το παρών και αποτελεί τον τρίτο σέντερ της ομάδας, πίσω από τους Ρούντι Γκομπερ και Βενσάν Πουαριέ.

Ο βασικός ψηλός του Ολυμπιακού είναι κανονικά μέλος του ροτέισον στη διοργάνωση και αγωνίζεται συνολικά 10 λεπτά μέσο όρο, μετρώντας 3,6 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ, ενώ καλύτερη του εμφάνιση είναι στον ημιτελικό με την Πολωνία όπου είχε 20 λεπτά συμμετοχής, 6 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «πύργος» του Ολυμπιακού και της Γαλλίας έχει πάρει το δεύτερο μετάλλιο με την εθνική του ομάδα, αφού είχε και το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, όταν η Γαλλία ηττήθηκε στον τελικό από τις ΗΠΑ. Φέτος, έχει ήδη πάρει το ασημένιο μετάλλιο, αλλά ιδανικά θα ήθελε το βράδυ της Κυριακής να φύγει νικητής από το γήπεδο στο Βερολίνο και με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ