Γερμανία – Πολωνία 82-69: Στο βάθρο η Γερμανία του Σρέντερ (vid)

Γερμανία – Πολωνία 82-69: Στο βάθρο η Γερμανία του Σρέντερ (vid)

Η Γερμανία νίκησε την Πολωνία με 82-69 στον μικρό τελικό και πανηγύρισε την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket 2022, μέσα στο σπίτι της.

Η Γερμανία ήταν η νικήτρια του μικρού τελικού του Eurobasket 2022 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας της Πολωνίας με 82-69. Ηγέτης και πάλι ο Σρέντερ, σε ρηχά νερά οι Πολωνοί που το πάλεψαν όσο μπορούσαν.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν κάπως νευρικά την αναμέτρηση με τον Μπαλτσερόφκι να είναι εκείνος που ξεχώρισε από πλευράς Πολωνών στην πρώτη περίοδο, βγάζοντας ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Ο Σλότερ ξεκίνησε άσχημα επιθετικά το ματς, ενώ και ο Πονίτκα δεν μπόρεσε να αποδώσει αυτά που θα περίμεναν οι Πολωνοί, οι οποίοι ήταν απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια σουτάροντας 0/10 τρίποντα σε κάποιο σημείο του αγώνα, μέχρι να έρθει το πρώτο εύστοχο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τη Γερμανία στο +13 (36-23) και την αίσθηση πως ήταν το απόλυτο αφεντικό στο παρκέ.

Διαβάστε επίσης: Τα highlights της φιλικής νίκης του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα (vid)

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι κάπως αντιστράφηκαν. Με τους Πολωνούς να βρίσκουν ρυθμό πίσω από τα 6,75μ. και τον Σοκολόφσκι να κάνει εξαιρετική εμφάνιση, η διαφορά έπεσε γρήγορα, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και η τρίτη περίοδος βρήκε τους Γερμανούς να είναι στο +5 (54-39, αλλά καθόλου σίγουροι.

Το σενάριο στην έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου δεν άλλαξε, και η Πολωνία κατάφερε να φέρει τον αγώνα σε ισορροπία (59-59), περίπου επτά λεπτά πριν το τέλος. Από εκείνο το σημείο ακολούθησε ένα ρεσιτάλ από τη γραμμή του τριπόντου και για τις δύο ομάδες, με τον Γιοχάνες Φόγκντμαν και τον Τίμαν να πετυχαίνουν τρία συνεχόμενα, με τους Πολωνούς να προσπαθούν να απαντήσουν κι αυτοί με τη σειρά του με τον Γκάρμπατζ να κάνει ό,τι μπορεί.

Στο τέλος όμως μίλησε ο Ντένις Σρέντερ που με δύο δικά του μεγάλα σουτ κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη και το μετάλλιο για τους Γερανούς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 36-23, 54-49, 82-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ