Σκαριόλο: «Αυτό που έγινε δεν το περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα…»

Σκαριόλο: «Αυτό που έγινε δεν το περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα…»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο εμφανίστηκε περήφανος και ευτυχισμένος μετά την κατάκτηση του Eurobasket από την Ισπανία.

Μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Γαλλίας στον μεγάλο τελικό του Eurobasket και τη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Σέρτζιο Σκαριόλο εμφανίστηκε περήφανος και άκρως ευτυχισμένος, ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν πρείμενε τέτοια κατάληξη.

«Αυτό που έγινε δεν το περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Ήρθαμε ως όγδοοι στα power rankings και καταφέραμε να σκαρφαλώσουμε βήμα-βήμα, απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως η Γαλλία που είναι γεμάτη με αστέρια. Όλες οι ομάδες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, αυτό το τουρνουά ήταν απίθανο.

Διαβάστε επίσης: AEK: Η πορφυρή φανέλα έχει τη δική της ιστορία…

Το βλέπεις στην τελική κατάταξη. Είμαστε μπροστά απ’ όλες αυτές τις ομάδες. Παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος», ανέφερε αρχικά ο Ίταλος τεχνικός και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Γέμισε η ψυχή μας, αφήστε με να χαρώ για τον τρόπο με τον οποίο παίξαμε σε άμυνα κι επίθεση. Παίξαμε καταπληκτικό μπάσκετ, σε υψηλό τέμπο, μοιράσαμε τη μπάλα, δεν είχαμε εγωισμό, ήμασταν υπομονετικοί, ξεπεράσαμε τις δύσκολες στιγμές ως ομάδα, ειλικρινά σαν προπονητής νιώθω πραγματικά χαρούμενος γιατί όλοι ακολούθησαν το πλάνο από την πρώτη ημέρα.

Θυμάμαι ότι έλεγα στον Χουάντσο πόσο σημαντικό ήταν να ανέβει από τη θέση τρία στη θέση τέσσερα. Όλοι ήταν αποτελεσματικοί και στα δύο μέρη του παρκέ. Είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε πέντε βήματα προς τα εμπρός με την άμυνά μας.

Ήταν μεγαλύτεροί μας, προσπαθήσαμε να είμαστε επιθετικοί στη μπάλα, να τους οδηγήσουμε σε λάθη και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Ήμασταν στα ίδια ριμπάουντ απέναντι σε μια ομάδα με αυτό το μέγεθος».

«Το μπάσκετ είναι πραγματικά “γενναιόδωρο” σε αυτούς που το σέβονται! Όταν δείχνεις σεβασμό στο μπάσκετ στο ανταποδίδει. Κι εμείς δείξαμε σεβασμό από την πρώτη μέρα, που μαζευτήκαμε. Δουλέψαμε ομαδικά και με σεβασμό, βρήκαμε λύσεις στις δυσκολίες και δείξαμε μεγάλη ατομική και ομαδική… καρδιά.

Παίξαμε καλή άμυνα, αλλά και καλή επίθεση κι ίσως αυτό είναι το πιο υπέροχο γιατί όλοι έλεγαν για την έλλειψη ταλέντου αυτής της ομάδας», συνέχισε.

Τέλος, για το που βασίζεται αυτή η νέα επιτυχία είπε: «Γίνεται πολλή δουλειά στο παρασκήνιο, αρχικά στις ομάδες και στις νεαρές ηλικίες. Προετοιμάζουμε αυτές τις γενιές από νωρίς. Οι περισσότεροι προέρχονται από αυτά τα προγράμματα, τους προετοιμάζουμε και για τα “παράθυρα”.

Έχουμε 12-14 παίκτες που παίζουν στο NBA και στην Ευρωλίγκα, οπότε πρέπει να φτιάχνουμε μια διαφορετική ομάδα. Αυτό το όραμα φέρνει καρπούς, ίσως και να μην περιμέναμε τέτοια εξέλιξη, συνολικά όμως η δουλειά γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μας θαυμάζουν για πολλά χρόνια, το ταλέντο θα είναι καλύτερο ή χειρότερο, όμως ο τρόπος με τον οποίο παλεύουμε θα είναι πάντα ο ίδιος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ