Πολωνία – Ισλανδία 84-75: Λύγισαν την αντίπαλό τους και πήραν την πρόκριση

Πολωνία – Ισλανδία 84-75: Λύγισαν την αντίπαλό τους και πήραν την πρόκριση

Σε ακόμα ένα παιχνίδι, η Πολωνία έδειξε τα... δόντια της και επικράτησε της Ισλανδίας με 84-75, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Η Πολωνία άντεξε στο θρίλερ με την Ισλανδία, γράφοντας το 3/3 στον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2025 και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Το σύνολο του Ιγκόρ Μίλιτσιτς έφτασε στη νίκη με 84-75 στο Κατόβιτσε, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους στην τρίτη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η Πολωνία προηγήθηκε ακόμα και με 16 πόντους στην τρίτη περίοδο, βρέθηκε πίσω στην τέταρτη, αλλά με επιμέρους σκορ 14-5 στο φινάλε σφράγισε τη νίκη με 84-75.

Συγκεκριμένα, οι τυπικά γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 17-4 στο τέλος της τρίτης και την αρχή της τέταρτης περιόδου για να χτίσουν προβάδισμα 16 πόντων (52-36).

Το κοινό στο «Spodek Arena» θεώρησε ότι όλα είχαν κριθεί, όχι όμως και οι Ισλανδοί… Με τον Χλινάσον να κυριαρχεί κοντά στο καλάθι, οι «Βίκινγκς» απάντησαν με επιμέρους σκορ 18-6 και πέρασαν μπροστά 71-70, 3:31 πριν το τέλος.

Ο Ολεϊνιτσάκ στα 2:11 χάρισε ξανά το προβάδισμα στους Πολωνούς (75-73), ενώ ο Λόιντ «σφράγισε» τη νίκη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών λίγο πριν το φινάλε.

Ο αρχηγός της Πολωνίας, Ματέους Πονίτκα, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ από την Ισλανδία δεν αρκούσε το νταμπλ νταμπλ του Τρβίγκι Χλινάσον (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 41-32, 61-51, 84-75

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ