
Η Γαλλία ανακοίνωσε την 11αδα που θα αγωνιστεί στο φιλικό απέναντι στην Εθνική, με τον Ματ Στραζέλ να μένει εκτός.
Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (24/8), στο τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων πριν το Eurobasket.
Οι Γάλλοι θα παραταχθούν με 11 παίκτες στο παιχνίδι με την Ελλάδα, καθώς ο Ματ Στραζέλ αντιμετωπίζει πρόβλημα στον μηρό του δεξιού ποδιού, και θα παραμείνει εκτός της πρόβας τζενεράλε του Eurobasket.
Διαβάστε επίσης: Αποθέωσε τον Ντόντσιτς ο Ντόρσεϊ
Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία θα αγωνιστεί στο Eurobasket με σημαντικές απουσίες, αφού έμειναν εκτός οι τραυματίες Εβάν Φουρνιέ, Βίκτορ Γουεμπανιαμά, Ματιάς Λεσόρ, Μουστάφα Φαλ, Ρούντι Γκομπέρ και προστέθηκε πρόσφατα στη λίστα και ο Βενσάν Πουαριέ.
Οι 11 της Γαλλίας: Αϊζέια Κορντινιέ, Μπιλάλ Κουλιμπαλί, Σιλβέιν Φρανσίσκο, Τζέιλεν Χορντ, Μουχαμαντού Τζαϊτέ, Τιμοτέ Λουγαγού-Καμπαρό, Τεό Μάλεντον, Έλι Οκόμπο, Ζακαρί Ρισασέ, Άλεξ Σαρ, Γκέρσον Γιαμπουσέλε
Les 11 Bleus pour Grèce 🆚 France 📃
Matthew Strazel (contusion musculaire cuisse droite) sera ménagé pour la rencontre.#TeamFranceBasket | #PassionnémentBleu | #EuroBasket pic.twitter.com/sOMeRPM2Bb
— Équipes de France de Basket (@FRABasketball) August 23, 2025
Οι «τρικολόρ» στο Eurobasket βρίσκονται στον όμιλο που θα διεξαχθεί στην Πολωνία, στον οποίο θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, τη Σλοβενία, το Ισραήλ, την Πολωνία και την Ισλανδία.