Προμηθέας Πάτρας – Ναντέρ 88-72

Προμηθέας Πάτρας – Ναντέρ 88-72

Με τον Χάρη Γιαννόπουλο να κάνει «πάρτι» ολοκληρώνοντας το ματς με 21 πόντους ο Προμηθέας πήρε τη δεύτερη νίκη του στο Eurocup κόντρα στη Ναντέρ του Ντουάιτ Μπάικς με 88-72.

Με τον Χάρη Γιαννόπουλο να κάνει «πάρτι» ολοκληρώνοντας το ματς με 21 πόντους ο Προμηθέας πήρε τη δεύτερη νίκη του στο Eurocup κόντρα στη Ναντέρ του Ντουάιτ Μπάικς με 88-72.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι, ωστόσο μετά από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού ο Προμηθέας προηγήθηκε με πέντε πόντους (13-8) έπειτα από καλάθι και φάουλ του Αγκμπελέσε. Η απάντηση ήρθε άμεσα με τρίποντο για τους φιλοξενούμενους, ο Γιαννόπουλος έγραψε το 15-11, ενώ οι δύο ομάδες ήταν αρκετά εύστοχες με αποτέλεσμα μέχρι το 5′ ο Προμηθέας να μην έχει καταγράψει ριμπάουντ (!) Ωστόσο η συνεργασία Μπάικς-Καμπά απέδωσε «καρπούς» και δυσκόλεψε την ομάδα της Πάτρας με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται τελικώς με buzzer beater του Φαγιέ (21-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η επίθεση του Προμηθέα λειτούργησε εξαιρετικά, με τον Ραντίσεβιτς να είναι καταλυτικός με 7 πόντους και 5 ασίστ, όμως το πρόβλημα υπήρχε στην άμυνα. Οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον Καμπά ο οποίος μέχρι το πέρας του πρώτου ημιχρόνου είχε συνολικά 18 πόντους και 7 ριμπάουντ και έτσι το σύνολο του Μάκη Γιατρά πήγε στα αποδυτήρια μόνο με +2 (46-44).

Στην τρίτη περίοδο το στοιχείο που έκανε τη διαφορά ήταν η άμυνα του Προμηθέα. Οι γηπεδούχοι άφησαν για σχεδόν πέντε λεπτά χωρίς πόντο την Ναντέρ, ενώ επιθετικά Αγκμπελέσε και Γιαννόπουλος έκαναν τη διαφορά με τον Έλληνα σουτέρ να φέρνει την ομάδα του μέχρι και στο +10 (6′ 59-49). Τελικώς, οι Γάλλοι σκόραραν μόνο 12 πόντους με το δεκάλεπτο να τελειώνει 63-56.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος είχε την υπογραφή του Χάρη Γιαννόπουλου. Ο 31χρονος άσος με δέκα πόντους και συνολικά 21 σε όλο το παιχνίδι ήταν ο MVP των νικητών. Οι Γάλλοι σκόραραν με το «σταγονόμετρο» και έτσι η ελληνική ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο «ροζ φύλλο» στη διοργάνωση.

Εκτός από τον πρώην άσο της ΑΕΚ, εξαιρετικός ήταν και ο Μίλερ με 19 πόντους, ενώ βοήθησε πολύ και ο Αγκμπελέσε με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ. Από την άλλη για τη Ναντέρ ο Καμπά ξεχώρισε με 20 πόντους, ενώ ο Κορντινιέρ ακολούθησε με 16.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 46-44, 63-56, 88-72

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ