Έκανε το πρώτο βήμα κόντρα στην Ούνικς η Μονακό (89-87, vid)

Έκανε το πρώτο βήμα κόντρα στην Ούνικς η Μονακό (89-87, vid)

Η Μονακό επικράτησε εντός έδρας της Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη με σκορ 89-87 και πήρε τον πρώτο ματς της σειράς στους τελικούς του Eurocup.

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Eurocup πραγματοποίησε η Μονακό επικρατώντας με σκορ 89-87 της Ούνικς Καζάν στον πρώτο τελικό, κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Σε ένα κλειστό παιχνίδι, από την αρχή μέχρι το τέλος, που ήταν ακατάλληλο για… καρδιακούς η Μονακό αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στις τελευταίες επιθέσεις, αλλά και στις βολές, εκμεταλλευόμενη κάποιες κακές επιλογές του Τζόρνταν Θίοντορ, μπόρεσε να πάρει την εντός έδρας νίκη.

Κορυφαίος για το σύνολο του Ζβέζνταν Μίτροβιτς ήταν ο Ρομπ Γκρέι με 23 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ματίας Λεσόρτ που πρόσθεσε άλλους 17. Από την άλλη πλευρά, για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ξεχώρισαν οι Αρτέμ Κλιμένκο με 22 και Τζόρνταν Θίοντορ με 15 πόντους.

Το πρώτο μισό του αγώνα ανήκε καθαρά στην Ούνικς που με καλή δημιουργία και εντυπωσιακές φάσεις προηγήθηκε ακόμα και με 10 πόντους. Η συνέχεια όμως ανήκε στη Μονακό η οποία με αντεπίθεση διαρκείας επέστρεψε στο ματς, προηγήθηκε με μικρή διαφορά και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε νεύρα και λάθη.

Η ομάδα του Πρίφτη μπήκε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο δεύτερο δεκάλεπτο, πάλεψε για κάθε κατοχή, ωστόσο η Μονακό βρήκε και πάλι τον τρόπο να περάσει μπροστά στο σκορ. Με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια, η Ούνικς πήγε προηγούμενη με δύο πόντους στα αποδυτήρια, δείχνοντας ένα εμφανώς βελτιωμένο πρόσωπο και με τον Θίοντορ σε χρέη δημιουργού με τέσσερις ασίστ.

Με δέκα λεπτά να απομένουν για το τέλος του πρώτου τελικού και τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μόλις ένας πόντος, το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια. Με 65 δευτερόλεπτα στο ρολόι και την Μονακό να προηγείται με έναν, ο Θίοντορ έκανε τα πάντα για την Ούνικς, σκόραρε και έδωσε νέο προβάδισμα στην Ούνικς. Ο Νάιτ με κερδισμένο φάουλ και 2/2 βολές έβαλε και πάλι μπροστά τη Μονακό με 27 δευτερόλεπτα να απομένουν. Με τον Τζόρνταν Θίοντορ να είναι μοιραίος για την Ούνικς με ένα λάθος και ένα χαμένο σουτ στο τέλος, η νίκη και το προβάδισμα πήγε στη Μονακό.

Δείτε το box score του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ