Ριζικές αλλαγές στο EuroCup ενόψει της νέας σεζόν

Ριζικές αλλαγές στο EuroCup ενόψει της νέας σεζόν

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε της νέες αλλαγές που θα έχει πλέον το EuroCup στο φορμάτ αλλά και τα οικονομικά στάνταρ.

Η σεζόν 2021-22 πρόκειται να είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια για το EuroCup. Η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της EuroLeague Basketball υποβλήθηκε σε αρκετές αλλαγές που έχουν να κάνουν τόσο με το σύστημα διεξαγωγής όσο και με τα οικονομικά στάνταρ που θα πρέπει να πληρούν οι ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη που έγινε, αποφασίστηκε πως το μίνιμουμ μπάτζετ που θα πρέπει να έχει μια ομάδα είναι τα 2 εκατ. ευρώ ενόψει της 2021-22 και 2.5 εκατ. από το καλοκαίρι του 2022 και έπειτα. Παράλληλα, οι μισθοί των αθλητών δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 65% των εσόδων.

Επιπλέον, καίριες αλλαγές θα σημειωθούν και στο φορμάτ της λίγκας αφού πλέον θα υπάρχουν 20 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 10 ομάδων. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι 8 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και θα διασταυρωθούν στη φάση των «16» με το πλεονέκτημα έδρας να πηγαίνει στην ομάδα με την καλύτερη διαφορά σκορ.

Η μεγάλη αλλαγή, ωστόσο, είναι πως από τους «16» και έπειτα θα υπάρχουν μονοί αγώνες έως και τον τελικό, όπερ και σημαίνει πως θα πάψουν να υφίστανται σειρές αγώνων, μια εξέλιξη που ενδεχομένως θα ευνοήσει εκπλήξεις αλλά και θα αυξήσει το ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ