Ο λόγος που έμεινε στην ιστορία το Μπούρσασπορ-Γκραν Κανάρια

Ο λόγος που έμεινε στην ιστορία το Μπούρσασπορ-Γκραν Κανάρια

Η αναμέτρηση της Μπούρσασπορ με την Γκραν Κανάρια μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι μεταξύ ανδρών που διαιτήτευσαν δύο γυναίκες.

Ιστορική σημασία απέκτησε ο αγώνας (17/11) της Μπούρσασπορ με την Γκραν Κανάρια (74-85) για την 5η αγωνιστική του Eurocup.

Και αυτό διότι για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ανδρών η διαιτητική τριάδα αποτελούνταν από δύο γυναίκες. Ο λόγος για την Βασιλική Τσαρούχα και την Γερμανίδα, Αν Πάντερ, οι οποίες έγραψαν ιστορία αποδεικνύοντας ότι η διαιτησία γυναικών συνεχίζει να κερδίζει έδαφος.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα διαιτητής έχει εμπειρία 22 χρόνων στα παρκέ ως αθλήτρια, ενώ διανύει την τρίτη της σεζόν ως διαιτητής στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Ήταν τιμή μου να ολοκληρώσω την τριάδα των διαιτητών μαζί με την Αν και τον Κρίσταπς σε αυτό το ματς. Η Αν είναι από τις κύριες πηγές έμπνευσης όταν μιλάμε για το υψηλότερο επίπεδο στη διαιτησία και το να έχω την ευκαιρία να μάθω από αυτό, είναι ξεχωριστό», ανέφερε η 39χρ0νη Χιώτισσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ