Κορυφαίος προπονητής της σεζόν στο EuroCup ο Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς (vid)

Κορυφαίος προπονητής της σεζόν στο EuroCup ο Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς (vid)

Ο Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς οδήγησε την Μπούρσασπορ στον τελικό του EuroCup, και έγινε ο νεότερος προπονητής που αναδεικνύεται κορυφαίος μίας σεζόν στη διοργάνωση.

Ο Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς οδήγησε την Μπούρσασπορ στον τελικό του EuroCup, με την τουρκική ομάδα να διεκδικεί τον τίτλο στις 11 Μαΐου απέναντι στη Βίρτους, στην Μπολόνια και έγινε ο νεότερος προπονητής που αναδεικνύεται κορυφαίος μίας σεζόν στη διοργάνωση. Ο 35χρονος Σέρβος τεχνικός ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής για τη σεζόν 2021-22 στο EuroCup, έχοντας οδηγήσει την ομάδα της Προύσας στην καταληκτική αναμέτρηση στην πρώτη μόλις ολόκληρη σεζόν του στη διοργάνωση.

Και μάλιστα, δεν είχε καλό ξεκίνημα, αφού η Μπούρσασπορ μπήκε στη σεζόν με τέσσερις μόλις νίκες στα πρώτα 13 παιχνίδια της στο EuroCup για να ακολουθήσουν 8 νίκες και 1 ήττα, συμπεριλαμβανομένων τριών εκτός έδρας νικών μέσα σε 14 ημέρες στην postseason.

O Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς είναι ο δεύτερος προπονητής από τη Σερβία που κερδίζει το βραβείο του καλύτερου προπονητή μίας σεζόν στο EuroCup. Ο πρώτος ήταν ο νυν τεχνικός της Μονακό, Σάσα Ομπράντοβιτς, το 2018 ως προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν τότε.

Ο έμπειρος Ισπανός προπονητής Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες είναι ο μόνος που έχει κερδίσει δις το βραβείο (2015 και 2018), ενώ από μία φορά έχουν αναδειχτεί κορυφαίοι προπονητές του EuroCup οι Οκτάι Μαχμουτί (Μπένετον 2009), Ηλίας Ζούρος (Πανελλήνιος 2010), Αλεξάνταρ Πέτροβιτς (Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2011), Γιούρι Ζντοβτς (Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 2012), Φώτης Κατσικάρης (Μπιλμπάο 2013), Αντρέα Τρινκιέρι (Ούνιξ Καζάν 2014), Μαουρίτσιο Μπουσκάλια (Ντολομίτι Ενεργκία Τρέντο 2016), Πέδρο Μαρτίνεθ (Βαλένθια 2017) και Ζβέζνταν Μίτροβιτς (Μονακό 2021).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ