Λοκομοτίβ Κουμπάν – Νταρουσάφακα 78-81

Λοκομοτίβ Κουμπάν – Νταρουσάφακα 78-81

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Σκοτ Ουίλμπεκιν, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται προκειμένου να κατακτήσει το EuroCup.

Σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση, η Νταρουσάφακα επικράτησε με 81-78 μέσα στο Κουμπάν της Λοκομοτίβ κι έκανε μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Πλέον η ομάδα του Ντέιβιτ Μπλατ θέλει μία ακόμη νίκη έτσι ώστε από τη μία να πανηγυρίσει το EuroCup και από την άλλη να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου!

Μάλιστα το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί επί τουρκικού εδάφους και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός και ώρα 20:15. Αν η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς καταφέρει να κάνει το 1-1, τότε θα έχουμε και τρίτο παιχνίδι και πάλι στην έδρα της Λοκομοτίβ, στις 16/4 (20:00).

Θυμίζουμε οτι η κάτοχος του EuroCup, εξασφαλίζει συμμετοχή στην Ευρωλίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Εξαιρετικός για τους νικητές ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Σκοτ Ουίλμπεκιν με 24 πόντους κι ένα μεγάλο τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του κανονικού αγώνα. Πολύ καλός επίσης για τη Νταρουσάφακα και ο πρώην παίκτης του Άρη Ουίλ Κάμινγκς με 19 πόντους. Από πλευράς Ρώσων, ξεχώρισαν οι Κουλάγκιν και Κόλινς με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Οσον αφορά την εξέλιξη, το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια, με το προβάδισμα να αλλάζει πολλές φορές χέρια, αλλά την Κουμπάν να ξεφεύγει με 70-63, δύο λεπτά πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν όμως έστειλαν το ματς στην παράταση (72-72 ο κ.α.) και στο έξτρα πεντάλεπτο είχαν την ψυχολογία με το μέρους τους.

Εκεί Κάμινγκς και Ουίλμπεκιν πέτυχε καθοριστικά καλάθια, χαρίζοντας τη νίκη… μισό τίτλο στην ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 35-31, 52-49, 72-72 (κ.δ.), 78-81 (παρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ