«Ώρα» τελικού στο EuroCup

«Ώρα» τελικού στο EuroCup

Η ώρα για τον πρώτο τελικό του EuroCup έχει φτάσει, με την Βαλένθια και την Άλμπα Βερολίνου να ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Απόψε (9/4, 21:30) Βαλένθια και Άλμπα Βερολίνου ρίχνονται στη μάχη για να διεκδικήσουν τον τίτλο του EuroCup.

Ο νικητής θα κριθεί στις δύο νίκες, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται σήμερα στην Ισπανία και το δεύτερο να γίνεται τρεις μέρες μετά (12/4, 21:00) στην πρωτεύουσα στης Γερμανίας.

Αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας τότε έχει προγραμματιστεί να γίνει πάλι στη Βαλένθια στις 15 Απριλίου (21:30).

Οι δύο διεκδικήτριες του τροπαίου θα συναντηθούν για δεύτερη φορά σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αφού είχαν αναμετρηθεί και το 2010, με τις «νυχτερίδες» να επικρατούν με σκορ 67-44, όταν ο τελικός ήταν μονός.

Η Βαλένθια δεν θα επιδιώξει ένα «άναρχο» παιχνίδι και ειδικά δεν θα επιτρέψει να δώσει δεύτερες επιθέσεις στην Άλμπα, η οποία είναι δεύτερη σε επιθετικά ριμπάουντ (12,1), ωστόσο βρίσκεται και στην ίδια θέση με τα περισσότερα λάθη (15,7).

Από την άλλη μεριά οι «νυχτερίδες» κάνουν τα λιγότερα λάθη στη διοργάνωση (11), έτσι θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να ηρεμεί τον ρυθμό και να ελέγχει τα αμυντικά ριμπάουντ.

Η Άλμπα, που της αρέσει ένας πιo γρήγορος ρυθμός, έχει στις τάξεις της έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του EuroCup, τον Πέιτον Σίλβα.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 15,3 πόντους μ.ο., πρώτος σε ασίστ με 8,5 μ.ο. και πρώτος στην αξιολόγηση (18,6 PIR) έχοντας αναδειχθεί MVP τόσο στα προημιτελικά, όσο και στα ημιτελικά.

Έτσι λοιπόν δύο διαφορετικά στυλ παιχνιδιού συγκρούονται, με τους τελικούς του EuroCup να αναμένονται αρκετά εντυπωσιακοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ