Για να παίζεις πρέπει να είσαι… Ατρόμητος

Για να παίζεις πρέπει να είσαι… Ατρόμητος

Απίστευτο αλλά αληθινό: Το Περιστέρι τιμώρησε τον Γιάννη Αγραβάνη, επειδή φοβήθηκε να πάει στο Γκαζιαντέπ, στα σύνορα με τη Συρία!

Πήγε μέχρι το αεροδρόμιο, αλλά ύστερα από συζητήσεις (ενδεχομένως και πίεση) με τους γονείς του, ο Γιάννης Αγραβάνης αρνήθηκε να ακολουθήσει την αποστολή του Περιστερίου στο Γκαζιαντέπ. Η ομάδα του αποφάσισε να τον τιμωρήσει (!) κι έτσι ο νεαρός παίκτης έμεινε εκτός προπονήσεων, ενώ θα χάσει και τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν, το Γκαζιαντέπ είναι η πρωτεύουσα του μπακλαβά, ενώ είναι γνωστό και για τα εκπληκτικά κεμπάμπ του. Μόνο που υπάρχει και κάτι άλλο. Βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, εκεί όπου γίνεται πόλεμος, είναι μια πόλη η οποία εύκολα θα μπορούσε να βρεθεί στο στόχαστρο των Κούρδων.

Κανονικά θα έπρεπε η ίδια η ΦΙΜΠΑ να μελετήσει αν και κατά πόσο ήταν ασφαλές για την αποστολή η μετάβαση στην πόλη. Μπορεί να μην είναι στην καρδιά του πολέμου, αλλά -αλήθεια- πόσοι γονείς θα ήταν ήσυχοι, μαθαίνοντας ότι τα παιδιά τους πηγαίνουν σε ένα σημείο, όπου ενδέχεται να γίνουν στόχος;

Είναι αλήθεια υπερβολικό να φοβάται ένας 20χρονος, πολύ δε περισσότερο η μητέρα του, να βρεθεί κάπου, όπου ενδέχεται να υπάρξει κίνδυνος; Κι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη της ομάδας να επιβάλλει πειθαρχία, αλλά να υπάρχει και λογική. Ο φόβος είναι ανθρώπινο συναίσθημα και κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις φοβίες του άλλου.

Σε τελική ανάλυση, ο Γιάννης Αγραβάνης αποφάσισε να γίνει μπασκετμπολίστας, όχι να καταταγεί στις ειδικές δυνάμεις του στρατού. Και μπορεί κάποιος άλλος να το θεωρούσε εμπειρία, όμως κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να μπει σε (ενδεχόμενο) κίνδυνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ