Προμηθέας – Μπολόνια 78-69

Προμηθέας – Μπολόνια 78-69

Εξαιρετικός ο Προμηθέας νίκησε (και) την ιταλική Μπολόνια, δείχνοντας πως δεν θα είναι τυπική αναφορά στο φετινό EuroCup, αλλά έχει υψηλές προσδοκίες

Τρεις νίκες σε τέσσερις ευρωπαϊκές εμφανίσεις του, είναι ίσως καλύτερο ξεκίνημα από αυτό που θα μπορούσε να ονειρευτεί ακόμα κι ο πιο αισιόδοξος Πατρινός φίλαθλος. Ο Προμηθέας δείχνει τα δόντια του, ξεπερνά το ένα εμπόδιο μετά το άλλο και αναγκάζει όλους τους αντιπάλους του στο EuroCup να τον υπολογίζουν. Η Βίρτους Μπολόνια το κατάλαβε καλά αυτό, καθώς γνώρισε την ήττα με 78-69.

Τι κι αν ο Τζόρτζεβιτς έχει μια εξαιρετικά πλούσια ομάδα, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να είναι ο… διευθυντής της ορχήστρας; Η παρέα του Μάκη Γιατρά είχε άλλη άποψη και κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον εαυτό της. Με τον Χολ να είναι… οπλισμένος, τον Κασελάκη και τον Αγραβάνη να είναι επιδραστικοί και οικονομικοί, τον Μπαμπ με τον Λίποβι να κάνουν τη δουλειά τους, με επιθετικό πλουραλισμό (πέντε «διψήφιοι» παίκτες) και στοχοπροσήλωση στην άμυνα, έκαναν ό,τι χρειάζονταν για να πάρουν τη νίκη.

Όχι πως ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς ο Τεόντοσιτς (εξαιρετικά άστοχος με 1/8 τρίποντα, αλλά με 17 πόντους ενεργητικό), ο Χάντερ με τον Ουίμς κι ο Μάρκοβιτς προσπάθησαν, όμως ήταν εξαιρετικά άστοχοι από την περίμετρο (4/27 τρίποντα), αλλά και από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (9/16 βολές). Σε αυτές τις δύο κατηγορίες η διαφορά ήταν συντριπτικά υπέρ του Προμηθέα κι έτσι καλύφθηκε το κενό από τα ριμπάουντ, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν πάρτι (25-42 στο σύνολο, αλλά κυρίως 1-16 στα επιθετικά)!

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 36-38, 53-54, 78-69.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ